Pierre Marcolini, de man met het chocolade hart


Ergens bestaat er een chocolade hemel waar de heerlijke, prachtige chocolade creaties vandaan komen. Toch? Nee hoor, ze komen uit de fantasierijke wereld en de ambacht van deze heerlijke man.
Pierre Marcolini is toch wel een beetje de god onder onze chocolatiers. Elk seizoen opnieuw verrast hij ons als een echte couturier met zijn nieuwe smaken en nieuwe vormen. Ik herinner me een aantal jaren geleden de Japanse poppetjes, die letterlijk om op te eten waren. Ik durfde er amper in bijten, zo mooi waren ze. Ik moet ook toegeven dat ik elke keer als ik in Brussel ben, de winkel binnenwandel. Om de geur op te snuiven en voor mezelf 3 chocolaatjes uit te kiezen. Dus tijdens de kerstdagen fonkelen mijn ogen en dan ga ik ook op cadeautjes jacht in zijn winkel. Nu er ook in Antwerpen een shop is, moet ik me met alle macht inhouden om daar niet regelmatig "toevallig" langs te gaan.

Pierre Marcolini had als klein jongetje al een zoet mondje. Voor hem gaan chocolade en emotie hand in hand. Om de allerbeste kwaliteit aan te bieden, reist hij dan ook de hele wereld rond om de beste Criollo- Trinitario - Nacional - of Forasterobonen te selecteren.  Momenteel zijn deze afkomstig uit 12 verschillende landen en wordt er ook nauw toegezien op ethiek. Hierover kan je alles lezen op de website. Naast de zorgvuldig geselecteerde cacaobonen, wordt grote aandacht gegeven aan de grondstoffen. Madagascar biedt de sublieme vanillestokjes, de hazelnoten komen uit Piemonte, de pistachenoten uit Iran, de roze bessen uit Marokko, de amandelen uit Slovenië en Sicilië geeft de meest zonnige citroenen. 

Deze persoonlijke zoektocht en tot in de puntjes verfijnde ambacht maakt Pierre Marcolini dan ook tot een echte artisanale meester. Hij is één van de weinige chocolatiers die zelf zijn cacaobonen roostert en is betrokken bij alle stappen van het productieproces. Een man met een hart voor zijn vak, en inderdaad, chocolade is pure emotie. 

De collectie voor de feestdagen, de Happy Xmas Melody  is weer om bij weg te dromen. Mijn persoonlijke favorieten dit jaar zijn de macarons en de buche.


De nieuwe feestelijke smaken van de macarons zijn Champagne en perzik voor de Bellini, Champagne en passievrucht  voor de Passion Fizz en Champagne en zure kersen voor de Cherry Royal. Ontkurk al maar die fles champagne want hier horen de beste bubbels bij!  (2,10€)
Een bûche de Noel doet me altijd aan mijn kindertijd terugdenken, dat vond ik (naast de kroketjes) het allerlekkerste van het kerstfeest. De bûche Grelot chocolade van Pierre Marcolini heeft een biscuit van misérable met amandelen, krokante praliné met hazelnoten uit Piemonte, een laag huisgemaakte melkchocolade en lichte chocolademousse van huisgemaakte chocolade. Het omhulsel is van huisgemaakte pure chocolade. De kerstballetjes zijn van witte huisgemaakte chocolade en kleinere balletjes van nougat praliné met Maldon fleur de sel.
De bûche Zéphyr framboos, roos en passievrucht heeft een omhulsel van witte chocolade met een biscuit van misérable met amandelen, een laag frambozen-kersen met meringue mousse van passievrucht geparfumeerd met roos. De kerstballetjes zijn van huisgemaakte witte chocolade en de kleine balletjes van nougat.
Reken hier voor 6-8 personen (45€)


Voor de echte chocaholics onder ons. Het is pas echt Kerst met een kerstboom. Hou je ook zo van verrassingen? Hiervan blijf je smullen: er is een lade met 36 truffels (van champagne tot karamel gezouten) en een lade met 36 praliné balletjes (mm, pistache met Timutpeper!). De boom is van melkchocolade afgewerkt met pure chocolade van het huis en praliné balletjes. (129€).
Voor de echte chocaholics onder ons: het is pas echt Kerst met een boom. Hou jij ook zo van verrassingen? Hiervan ga je blijven smullen. Er is een lade met 36 truffels (van champagne tot karamel gezouten) en een lade met 36 praliné balletjes (mm, pistache met Timutpeper!). De boom is van melkchocolade afgewerkt met een laagje zwarte chocolade en praliné balletjes. (129€).

Teasing, teasing, teasing... ik zag net de Valentijncollectie en die gaat ook weer wat harten sneller doen slaan! Maar nu, eerst genieten van een warme en zoete Kerst.

Praktisch:
Maison Pierre Marcolini werd in 1995 opgericht in Brussel door Pierre Marcolini.
Het huis is wereldwijd gerenommeerd en telt meer dan 30 boetieks, in België, Frankrijk, UK, Monaco, Japan en China.
Alle informatie over het huis en de verkooppunten kan je vinden op de website.
Online bestellen doe je hier.
Facebook
Instagram 

Foto's met dank aan Pure Agency. 

Populaire posts