Otomat or nOtomat? That's the question

                    "Smile, there's heavenly pizza", "In heavenly pizza we crust" 

Oh ja! That's amore voor ons. Instant geluk. Om te delen.
Er zijn zo van die plekjes waar je altijd met plezier terugkeert. Otomat staat in mijn persoonlijke top 5 van no-nonsense lekker eten. Het interieur is er mooi, de bediening is er fijn en de pizza's zijn er echt heavenly met een Duvels kantje.


Hier worden échte Belgische pizza's aangesneden. Niet alleen op de menukaart kan je de Belgische bieren terugvinden, het deeg wordt echt beduveld. Het is een uniek recept waarin het deeg wordt gemaakt met Duvel gist. Meer nog, het duiveltje krijgt zelfs 3 dagen de tijd om te rusten en te rijzen.
De toppings zijn heerlijk origineel, alleen al de namen doen je watertanden.
Je hebt de keuze tussen de Otomat en nOtomat, what's in a name? Met tomaatjes heb je de ultieme klassieker, de Margarita die je naar eigen smaak nog kan pimpen met kaas (Grana Padano, buffelmozarella of burrata of dolce gorgonzola) of een lekkere Belgische ham.
Ik ga eigenlijk altijd voor de boule & boulette met venkelzaad en rode ui of de Bushwick met venkelsalami. Valt het op dat ik een voorkeur heb voor venkel?


De kinderen vallen dan weer voor Rock the Kasbah, een rijkelijke pizza met merguez, op smaak gebracht met raz el hanout, feta en koriander. Madras brengt je in Indische sferen en Ritmo de la Nacho tovert de zon in je pizza met een lekkere guacamole erbovenop. Tom Seleck is er voor de ananasfans.
Voor wie dan niet zo'n fan is van tomaatjes staan er nog een reeks lekkere pizza's op het nOtomat menu. Ook hier is er de basis, de klassieke bianca met de keuze aan toppings. With love from B met onze nationale trots en liefde bereid. De laatste nieuwe is ook een echte klassieker in wording:  met Vol au vent. 
Kaasfanaten kunnen hun hartje ophalen aan de Abbey Road, met kaas van Van Tricht en Give Pears a chance. Pumpkin Jack Flash  is er dan weer voor de geitenkaasliefhebbers.

Ook de veganisten kunnen hier met plezier binnenwandelen. Voor hen is er de exclusieve Mega Vega of Las Vega, de spicy versie. En er zijn lekkere sides zoals slaatjes met rode biet of witloof en appel.
Bij elke pizza wordt aan beerpairing gedacht. De bieren komen in flesje, van de tap of in een extra grote fles.
Als je graag deelt en proeft, kan je ook de three of a kind versie nemen met aangepaste bieren.  

Trouwens, er wordt ook vriendelijk aangeraden de pizza's te eten zoals het hoort: met je handen en je mag een beetje smossen.
Pst, er is ook een custom made chocolade versie, de Triple Chocolate pizza door niemand minder dan onze chocoprins Dominique Persoone. Ik doop deze alvast als "death by chocolate" of "died and gone to chocolate heaven".
Laat het smaken!Praktisch: 
www.otomat.be
Er zijn 5 vestigingen, telkens in het centrum van de stad. Ideale start voor een avondje uit.
De openingsuren kan je vinden op de website.

Antwerpen * Van Schoonbekeplein 11
Brugge * Simon Stevinplein 12 
Brussel * Oude Graanmarkt 6
Gent * Kleine Vismarkt 3 
Leuven * Tiensestraat 33

Foto's door Kris Vlegels met dank aan Mediatexture 

Populaire posts