Nog eenvoudiger met Pascale Naessens

Pascale Naessens is de muze van vele Vlaamse gezinnen. Haar kookboeken verkopen als zoete broodjes en inmiddels heeft ook iedereen een schaaltje of potje van haar om mee uit te pakken tijdens familiefeesten. Ze is geliefd in Vlaanderen. Haar nieuwe reeks keramiek en nieuwe kookboek gaan zeker ook volop omarmd worden.
Pascale's motto is "puur", en die lijn wordt mooi doorgetrokken in haar kookkunsten en haar keramieklijn.
Ze verkoopt meer kookboeken dan de tv chefs samen en dat is vooral te danken aan haar mooie recepten. Want ze zijn eenvoudig lekker.
Haar nieuwste kookboek gaat zelfs nog eenvoudiger maar zeker even lekker. En geef toe, we hebben het allemaal zo ontzettend druk dat het elke dag een beetje goochelen is om een evenwichtige, gezonde maaltijd op tafel te zetten. Koop vers. Kook zelf. Eet samen. Het is echt zo eenvoudig.
Ik mag deze twee heerlijk eenvoudige visgerechten met jullie delen. Klaar in 10 minuten!

Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten. 


Vis met spinazie en curry
Voor 2 personen:
300 g witte vis * 300 g spinazie * 20 tot 30cl kokosmelk * 3-4el groene currypasta

Giet de kokosmelk in een pan en meng met de currypasta.
Begin met 2-5el currypasta. Als je het wat pittiger wilt, kun je aan het eind nog extra currypasta toevoegen. 
Voeg wat water toe als de saus te dik is. 
Verdeel de vis in porties en leg ze in de saus.
Kruid met peper en zout.
Leg er de spinazieblaadjes op, zet een deksel op de pan en laat 5 minuten sudderen op een hoog vuur. 


Kort gebakken zalm met groenten
Voor 2 personen: 
2 stukken zalm zonder vel * 3-4 pruimtomaten * een handvol krulpeterselie * 3 teentjes knoflook

Snijd de knoflook in plakjes en hak de krulpeterselie fijn.
Snijd de tomaten in plakjes.
Giet een flinke scheut olijfolie in een grote pan.
Leg er de plakjes knoflook en de peterselie in.
Schik er de tomaten over.
Zet de pan 3 minuten p het uur en roer de groenten door elkaar.
Schuif de groenten aan de kant en leg de zalm in de pan, naast de groenten.
Bak de zalm 1,5minuut aan elke kant zodat hij binnenin nog rauw is.
Leg de zalm op een bord en lepel de groenten erover en ernaast.


Praktisch: 
Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten * Pascale Naesssens
Uitgeverij Lannoo
ISBN 9789401455527
€25,99
www.purepascale.com
www.lannoo.com

Populaire posts