Herfstblues? Eén remedie: The Dirty Rabbit

‘CANTINA Y COCTELERÍA THE DIRTY RABBIT’

Heb je de blues? Daar bestaat niet echt een remedie tegen... alhoewel, ik denk dat ik mijn plekje heb gevonden. The Dirty Rabbit is terug, en met stijl! Met een beetje tongue-in-cheek humor en een fris Latijns-Amerikaans sausje kan je mij altijd blij maken. Ik mocht mee gaan voorproeven en was meteen verkocht. Cómo estás bitches? 
Kasper Stuart, de man achter ondermeer één van mijn favoriete adresjes in Antwerpen, Black Smoke (zeker de heart stopper eens uitproberen als je er bent en neem een pittige saus mee naar huis voor de after party!) blijft me altijd opnieuw verrassen. De cocktailbar The Dirty Rabbit was de afgelopen jaren altijd al een persoonlijk geliefd adres voor een avondje uit in eigen stad. Dus ik heb een hele zomer een beetje lopen zoeken naar een lekker alternatief. 
Niet getreurd, het was wel het wachten waard. The Dirty Rabbit is geïncarneerd in een Frida Kahlo stijl. Like!


Alle hoekjes en plekjes zijn wondermooi besteed. Zorg dat je gsm is opgeladen want er zijn zoveel leuke details om vast te leggen. En het klinkt misschien een beetje vreemd, maar neem je gsm mee naar het toilet. Je zal er net iets langer blijven hangen. It's all in the details, toch?.
Wij mochten plaats nemen aan de lange tafel met zicht op de bar.


In fijn gezelschap en starten met een Pisco Sour, dan zijn ineens alle blues verjaagd.
Aan het fornuis van de Cantina y Cocteleria staat een pittig duo. Lander Hanskens-Maldonado, de Colombiaanse chef die we kennen uit de keuken van Black Smoke en Luis Escobar uit Guatemala.  Deze mooie combo van Zuid - en Midden- Amerika staat garant voor een avondje culinaire verwennerij.


De guacamole wordt - zoals het hoort - aan tafel bereid. De ceviche, tja, ik zou zo de hele kom opsmullen. Zo fris en pittig. Mixologist Yuni Herremans shaket er professioneel op los, je weet gewoon niet wat kiezen. Tequila hoort er natuurlijk bij: de sangrita mag je echt niet overslaan.
We deelden verder nog Tacos met spruitjes (ja!), een gegrilde bloemkool met komijn en basilicum mayonaise. Verder kwam er nog de Chuck Roll, met de verfijnde smaken van Black Smoke, slow cooking op zijn best.
De Tostada Apache, met een heerlijke tartaar van Hereford werd vergezeld van een selectie aan frozen Margaritas - die met framboos lonkte naar mij.Ereplaats gaat naar de Pulpo Sao Paulo met zoete aardappel. Daar staat mijn naam op en daar keer ik met plezier voor terug! In gezelschap van een lekkere Pisco Sour of Paloma y Conejo.
Mm, het belooft een leuk najaar te worden.

Ik zou voorstellen om beide desserts te nemen. De Pisco Sour komt in een sorbet vorm en daar blijf je van lepelen. En de chocolade, ja echt, je kan toch niet Latijns Amerikaans eten zonder chocolade te proeven? Dat is pas superpower food.
Passeer nog even langs de bar voor een cocktail voor je naar huis gaat. Laat je wel rijden, want het is best pittig, zo'n avondje Dirty Rabbit! (pst, in het weekend mag je er ook dansen)
Hasta la vista.
Praktisch: 
The Dirty Rabbit website 
Gentplaats 1- 2000 Antwerpen
03 2489595
dirty@thedirtyrabbit.be

Woensdag-donderdag-zondag keuken 17h-22h en bar 17h-01h
Vrijdag en zaterdag 17h-22h keuken en bar&club (dansen!) 17h-03hFoto's en heerlijke uitnodiging met dank aan Diamonds & Pearls en The Dirty Rabbit. Populaire posts