Margarita loves Cointreau * de Margarita blaast 70 kaarsjes uit!

Kriebelt het al een beetje naar vakantie vandaag?
Dit jaar viert Cointreau de 70ste verjaardag van de Margarita. Met "Margarita Loves Cointreau" brengt het Franse familiebedrijf hommage aan deze mytische cocktail. Het perfecte huwelijk van tequila met Cointreau.
Acapulco 1948. Margarita Sames, dé gastvrouw van extravagante feestjes, mixt haar beide lievelingsdrankjes, tequila en Cointreau en... de Margarita was geboren!
Cointreau, de zoete-bittere sinaasappellikeur dateert al van meer dan 160j geleden en heeft nog steeds een vaste stek in de lievelingen van de mixologists.


Maar liefst 3 heerlijke recepten om de kaarsjes uit te blazen!
Laat je inspireren.

Original Margarita 
Meng 3 cl Cointreau met 5 cl witte tequila, 2 cl vers limoensap en ijs in een shaker. Dien op in een gekoeld glas met zoutrandje en een schijfje limoen.

Matcha Margarita
Meng 3 cl Cointreau met 5 cl tequilq, 2 cl vers limoensap en 1/2 menglepel matcha in een shaker met ijs. Meng en serveer in een whiskyglas versierd met een schijfje limoen.

Spicy Margarita (mijn persoonlijke favoriet) 
Vul een gekoelde shaker met 3 cl Cointreau, 5 cl tequila, 2 cl vers limoensap en ijs. Serveer in een gekoeld whiskyglas en versier met 2 schijfjes jalapeño en 2 koriandertakjes.
Recepten en illustraties met dank aan OONA * volg de website van Cointreau voor originele recepten en updates.

Geniet van het zonnetje!

Populaire posts