Cooking the books event op 13-14 april 2018




Vriendin en chef Celine Morris organiseert op regelmatige basis leuke kookevenementen.
Cooking the books.
Zo bracht ze ondermeer al Ottolenghi naar de keuken van NEST, serveerde poke bowls en een tafel vol mezze en dook in de Indische keuken.

Dat ik hou van (lees = verslaafd aan) kookboeken,  ja dat wisten jullie al wel.
Omdat het deze keer een Chinees boek en een Chinees evenement wordt, nodigde Celine me uit als gastkok. Ik ga dus nog een keer 'aan de stoof' staan voor jullie en de tafel dekken met mijn Chinees porselein.

Vriendin en chef Ae Jin, de kracht achter Mokja heeft sinds dit jaar ook een hele mooie locatie in de Eskimofabriek, Factor Ae waar je terecht kan voor ontbijt en lunch en originele pop up evenementen.

We vormen dus een ideaal trio van vriendschap en liefde voor Azie. En niet te vergeten, chef Koen Huysmans, vriend en rechterhand in de keuken (deelt ook onze liefde voor eten en Azie) is de vierde musketier van de avonden.

Het menu van de avond:

Ae Jin verzorgt de cocktail/mocktail (inbegrepen in het menu)
Knapperig zeewier met pinda's
Gekneusde komkommer met knoflookdressing
Gekneusde radijsjes in chili olie saus
Daikon met sesamolie
Boeddhistische 'gebraden gans' met pittige 8 schatten relish
Dronken kip
Vegetarisch krabvlees

Varkensribben uit Wuxi met witte rijst
Leeuwenkopgehaktballen in heldere bouillon
zoete aardappelnoedels met tofu
Geroerbakte groenten uit de lotusvijver
Roodgestoofde vis
Geroerbakte kokkels met Chinese bieslook

Citrus
Pompoenkoekjes met Longjing thee

Een culinaire trip door de gastronomische cultuur van de regio Jiangnan in het Oosten van China.
"Het land van vis en rijst"

Fuchsia Dunlop is de auteur van het boek "De Shanghai Keuken".  Karakters Uitgevers.
Zij volgde een culinaire opleiding aan de kokscholen in China op het moment dat ik doorheen China reisde en werkte en in de keukentjes van de lokale oma's de geheimen van het Chinese koken ontdekte. Een mooi verhaal verweven met mijn eigen verhaal. Daarover later meer. Eerst nog even naar Chinatown en in de keuken duiken...



Het menu kost €50 inclusief cocktail/mocktail.
Inschrijven kan via: info@cooking-the-books.be 


欢迎您! 






Populaire posts