Bruxelles ma Belle * op stap met mijn jongens * Comptoir Be Burger

Bruxelles ma Belle.
Hoe moeilijk is het toch om mijn jongens hiervan te overtuigen. Mijn zus woonde er jarenlang, ik werkte er ooit in een lang verleden aan het consulaat van Taiwan en kende toen alle leuke plekken.
Dus la Belle lag lang nauw aan mijn hart. Sindsdien was het wat verwaterd, maar de liefde is nooit weggegaan.

Toen mijn jongens kindje waren, hebben we alle musea (van dinosaurus tot Afrika - en strip (Kuifje)-en graffiti wandelingen daar gedaan. Zelfs de Comme chez en het manneke en janneke en het bloementapijt op de Grote Markt... maar ze vonden het "geen leuke stad".

Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, werden zonder voorbehoud favoriet. Gent en Leuven ook.
Dus nu nog maar eens een poging tot.. Een dagje Brusselen met deze 2 knapperds (mijn tweelingkindjes van 16 - foto dateert al van hun 14 maar sindsdien werd het moeilijker om hen samen op de foto te krijgen)

                                              foto door mijn zus @Swonderful 

Ik heb een hekel aan shoppen (sorry) maar was ook ooit 16.
De belofte van shoppen + hamburger = ja (ik was ook ooit 16).
Dus off we went. Een dagje Brusselen met de jongens. Het shopping gedeelte ga ik even terzijde laten (druk - druk - druk) maar ze waren zo blij met de buit.
Gevolgd door het mama stukje van de dag: "een pintje gaan pakken" in 1 van mijn lievelingsplekjes. A La Mort Subite. Vaste stek jarenlang om af te spreken met mijn Brusselse vrienden. Een Trappist voor mij, een "Kriekse voor de mannen'.
Ze zijn net 16 dus het is maar pril en Nathan had het Kriekse in 1 teug naar binnen nog voor ik iets kon zeggen... al goed dat we een fond hadden gelegd.
Er volgen nog vele jaren en Kriekskes en andere, betere streekbieren na hun 16 en ze zijn hun van harte gegund. De ober van Mort Subite is nog steeds dezelfde als jaren geleden en was gecharmeerd door mijn 'ketjes". Dat Brussels dialect vind ik zo heerlijk.
(er zit een stukje Brabant in mij omdat mijn papa van Halle is, dus mijn rrr en liefde voor Toots Thielemans komt van die kanten).

Ik hoop dat mijn jongens ook ooit het uitgaansleven in onze hoofdstad gaan leren kennen. Ik heb er alleszins vroeger echt van genoten en af en toe ga ik nog een keer op mijn eentje naar daar. Bv naar de Monk om een pistolet met gekapt en pickles te eten en op zondag is het met live piano (Satie mijn lievelingsmuziek). Of een worstje pakken en dan langs Dierendonck voor ik terug naar huis ga.Ik wijk af. We waren in Brussel om de lekkere hamburgers bij Comptoir Be Burger te gaan proeven!
Geproefd en goedgekeurd en we keren zeker terug!

Enkele impressies van de jongens:
* nog een Kriekske
* de chickies (lees meisjes) in Brussel zijn zoveel knapper dan in Antwerpen
* waarom spreekt iedereen hier Frans?
* het is hier toch wel gezelliger en drukker dan in Antwerpen
* Kriekske is lekker (al heeft dat misschien meer te maken met het Kriekse dan Brussel)
* die Ipad menu is toch tof - dju de mijne werkt niet - mama mag ik die van jou even
* mama val nu niet van die kruk he, het is zo al genant genoeg (hoge krukken en genante mama)
* de muziek is niet zo ok (ze zijn 16)
* en toen werd het stil - de burger maakt dat extra ok
           (ik heb 1/4 burger en 1/4 frietjes op en moet al opgeven - de jongens eten de rest )                                             Instagram foto's door de zonen voor alles werd opgesmikkeld


Even eentje van mij:
Vlotte service * lekker vlees, goed afgekruid * als je een spontane eerste date zoekt een ideale ijsbreker denk ik (smossen hoort er gewoon bij).
Volgende keer wil ik toch graag de specials proeven, die van David Martin graag! Jammer dat dat niet kon. Want dat was toch wel stiekem de reden waarom ik de comptoir had uitgekozen. Niet getreurd, is voor een volgende keer.

Best reserveren want het is druk. Even gewaarschuwd ook: de bediening is ontzettend vriendelijk maar niet op de hoogte van de reservaties wat tot verwarring leidt. Een beetje die Franse gezellige chaos die toch ook wel eigen is aan ons Brussel. Niets arrogant, gewoon wat chaotisch. Maar wel heel vriendelijk en dat maakt voor mij altijd zoveel goed.
Als het eens lekker warm is, kan je ook op het terras zitten, op een leuk plekje in Brussel. En dan van terras naar terras gaan de hele avond, dat is Brussel voor mij.
Joshi noemt het "fast food in een restaurant", iets waar hij met een meisje zou willen afspreken voor ze naar de cinema gaan. We hebben zo al een lijstje voor 16-jarigen opgebouwd: Comptoir Be Burger, Bavet, Otomat...
En ik heb er nu eentje bij voor als ik naar AB en Botanique ga. (en ook even terug in de tijd kan gaan).
Volgende keer ga ik voor de Texan. Benieuwd wat de chef's choice dan zal zijn.Praktisch:

Be Burger website 
Chef inspired: Menu 
Be Burger telt momenteel al 4 Brusselse adressen 
Luxemburgplein * Stokkel * Waterloo * Zaventem


Populaire posts