Nieuws van onze nationale trots * Filliers


Nonkel Maurice, de beeldhouwer in onze familie, dronk graag een jenevertje. Zo op zondag.
Ik herinner me nog de lange bruine fles en het geluid van de stop. En de geur van jenever doet me altijd een beetje aan hem terugdenken.
Hij had ook een vitrine kast staan vol mooie kleine glaasjes (die staan nu in mijn vitrine kast naast de fles Filliers).
Op een of andere manier doet het me ook terugdenken aan de kermis en de koers van vroeger.

Later ben ik de jenever ook op een andere manier gaan proeven en respecteren: in mijn keuken.
De Fransen hebben hun cognac, de Russen hun vodka, de Schotten hun whisky, de Japanners hun sake. Wij hebben onze jenever!
Wist je dat graanjenever alleen in België en Nederland geproduceerd mag worden?
En dat er een lange geschiedenis van 500j aan voorafgaat?

Filliers Distillery zet de jenever met trots op de internationale kaart. Dit voorjaar lanceert Filliers maar liefst vijf premium Filliers graanjenevers, complementair en van de fijnste natuurlijke ingrediënten.
Van jong naar oud, en in een vernieuwde, elegante verpakking. Met trots kunnen ze nu de internationale markt verkennen en veroveren. De glazen flessen zullen niet misstaan in de bars van mixologists. De variëteiten lenen zich van frisse cocktail tot pure degustatie.Wat de Filliers jevener zo bijzonder maakt, is "tijd". Tijd, denk je? Ruim 4000 vaten liggen in de rijpingskamers van Filliers Distillery te wachten tot de tijd rijp is. Tijdens het rijpingsproces neemt de jenever de smaken over van het hout en krijgt zo een meer afgerond karakter. De zandloper loopt ook langzaam hiervoor: van 8 tot zelfs 21 jaar.Weetje: De familie Filliers is al sinds 1792 actief als jeneverstokers toen Karl Lodewijk Filliers, naast het landbouwbedrijf ook jenever begon te stoken. In 1880 verkreeg Kamiel Filliers de officiële vergunning om een jeneverbranderij op te richten. Hij installeerde een stoommachine op zijn landbouwstokerij. 1880 is dan ook de datum die vermeld staat op de flessen Filliers Barrel Aged Genever.Weetje: onze jenever is de stamvader van de nu zo populaire gin. Tijdens de 80 jarige oorlog (17de eeuw) leerden de Engelse soldaten onze jenever kennen. Terug in Engeland probeerden ze het na te maken en zo ontstond ook de naam  gin, een Engelse verbastering van het woord jenever.

Praktisch: 
Vanaf april 2018 te verkrijgen in betere drankenhandel 


Filliers 0 
Filliers 8

Hun verfijnde en frisse smaak zijn heerlijk puur maar ook ideaal als basis voor cocktails.
Ik kijk er al naar uit om jenevercocktails op de kaart te vinden! Ik neem graag de uitdaging aan om er zelf mee te gaan experimenteren. Beetje nostalgie ben ik altijd voor te vinden.

Filliers 12
Filliers 17
Filliers 21 

Dit zijn de pronkstukken van het gamma. Tijd is hier het magische woord. Puur degusteren en je tijd ervoor nemen, zou ik zeggen!

Graanstokerij Filliers
Op afspraak kan je een bijzondere en leerrijke rondleiding aanvragen.alle foto's met dank aan dpcommunications

Graanstokerij Filliers nv
Leernsesteenweg 3
B-9800 Deinze
T +32 (0)9 386 12 64
Populaire posts