Duurzame zeepareltjes: 15 jaar Belgische kaviaar

Ik heb een stille liefde voor zeepaardjes.
Maar zeepareltjes... mmwja, die had ik toch nog niet in mijn hart gesloten. Het is net als bij de foie, daar bleef ik toch altijd vanaf.
Iedereen die me ook maar een beetje kent, weet dat ik met een soort gezond boerenverstand automatisch overschakel naar lokaal en duurzaam. Het is er met de paplepel ingegoten.

                                               foto: Iris Debremaeker * Swonderful

                                                   

Tot ik op een doordeweekse dag onverwacht mocht proeven. En vooral luisteren.  Naar het verhaal achter de pareltjes. Het enthousiasme waarmee de lieve man me tegemoet kwam, deed me bijna mijn agenda nemen en iedereen bijeentrommelen om mee te gaan beleven. Komt waarschijnlijk nog, mij kennende.

Er was eens... 
We keren terug naar 2002. Het verhaal begon in de jaren '90. Je mag ze gerust visionair noemen: jonge ondernemers zagen graat in een op aquacultuur gebaseerd alternatief voor wildvang.
Daarna volgde een stevig intermezzo met de zoektocht naar de juiste kweek van de steuren.
Het pure neemt altijd zijn tijd: een intensieve voorbereiding van zo'n 12 jaar ging vooraf aan de lancering van het 100% Belgische product.

100% Belgisch - 100 % controle 
"Wij hebben onze eigen broedstock aan ouderdieren verspreid in een aantal natuurlijke vijver i Vlaanderen en kweken onze eigen steurtjes in Turnhout. Zo komt de wildpopulatie niet meer onder druk te staan." (Cedric Paquet)
Elke stap van het productieproces wordt zorgvuldig opgevolgd, van de bevruchting tot de oogst. Voeding, kweekomstandigheden en waterkwaliteit worden voortdurende gecontroleerde en geoptimaliseerd.

2
͞
Wij hebben onze eigen broedstock aan ouderdieren verspreid in
een aantal natuurlijke
vijvers in Vlaanderen en kweken onze eigen steurtjes in Turnho
ut. Zo komt de
wildpopulatie niet meer onder druk te staan
͟
.
Gevoelig kweekproces
Om de typerende, exclusieve smaak van kaviaar te bekomen, moeten het kweekproces en
de bereiding feilloos verlopen. Het vereist heel wat vakmanschap en expertise om
de
traditionele, eeuwenoude bereidingswijze nog verder te optimaliseren.
Elke stap van het productieproces wordt nauwgezet opgevolgd, van de bevruc
hting van
de eitjes tot de uiteindelijke oogst van de kaviaar. Ro de smaak en
kwaliteit van de traditionele wildvang te evenaren.
Smaakmakers
Royal Belgian Caviar biedt maar liefst 6 varieteiten aan, waaronder ook de beluga.
Om de typerende, exclusieve smaak van kaviaar te bekomen, moeten het kweekproces en
de bereiding feilloos verlopen. Het vereist heel wat vakmanschap en expertise om
de
traditionele, eeuwenoude bereidingswijze nog verder te optimaliseren.
Elke stap van h van
de eitjes en
selecteert de individuele steuren op basis vaak en
kwaliteit van de traditionele wildvang te evenaren. Smaakmakers 
Zowel traditionele toppers als de nieuwe garde, zowel in eigen land als internationaal, hebben deze pareltjes in hun hart gesloten. Punt.

Voor alle informatie over waar - wat - hoe verwijs ik jullie graag naar de website van Royal Belgian Caviar. 
Meanwhile...

In de testkeuken van de zussen! Met een shot goede vodka: luxe patatjes 'Pommes Moscovite'.
Simpel en delicieus.
(we hebben wel even zitten zoeken hoe we de schatkist konden openkrijgen)



Royal Belgian Caviar
krieltjes
bieslook
zure room
mierikswortelpasta

Kook de krieltjes beetgaar. Snij voorzichtig in en haal het kruim eruit. Meng met wat fijngesnipperde bieslook, zure room en mierikswortelpasta. Schep voorzichtig terug in de krieltjes en serveer met een schepje pareltjes.
En een shotje vodka!

















Populaire posts