Vers van de pers! Iedereen eet mee * Alexia Stevens

In het kleine foodblog wereldje zijn er al heel mooie vriendschappen ontstaan. Onze liefde voor eten en onze kinderen zijn vaak de glue en glow die ons samenbrengt en mooie momenten laat delen.
Zo is ook Alexia Stevens van mustbeyummie door onze blogjaren een vriendin geworden.
In onze ohzo drukke levens maken we toch af en toe tijd om eens bij te babbelen met een koffie of iets lekkers. En dan gaat het over... eten en kinderen. (Het enige dat we niet delen, is mijn liefde voor kaas).

Nu, Alexia is niet alleen een foodie maar heeft ook een gezin met toch hier en daar wat "moeilijke eters".  En nee hoor, niet wat je denkt! Geen fussy eaters.
De kindjes bleken lactose - intolerant, Mr Husband werd ziek van gluten. Dochtertje Valentine werd ook nog ziek van suiker.
Een hele boterham dus.
Maar Alexia stak al haar energie in gezond koken voor het gezin en daaruit ontstond haar mooie blog. Die werd opgepikt door de uitgeverij en toen kwam het boek.

Een aanrader!
Ik mag een receptje met jullie delen, maar beloof me wel dat je ook het boek gaat kopen voor alle dierbaren die met allergie en intolerantie vechten.

                                                                          foto: Roos MestdaghIdeaal voor in de lunchbox van de kindjes of voor een picknick.

150 g quinoa * 1/2 courgette of 1/2 stronk broccoli of 1 bakje champignons of 2 wortels * 3 bio eieren * 1/2 tl zout * 1/2 tl zwarte peper * 1/2 tl kurkumapoeder * 2 fijngesneden sjalotten * 3 fijngesneden teentjes knoflook * 1 tl bakpoeder * 50 g rijstbloem * olijfolie * 2 el fijngesnipperde verse kruiden

Spoel de quinoa af en kook volgens de instructies op de verpakking. (Extra lekker als je ze in bouillon kookt)
Rasp de courgette of hak de groenten fijn.
Meng alle ingredienten in een mengkom. Voeg eventueel een lepel bloem toe.
Verhit olie in een pan en bak de koekjes - 2 el per koekje. Bak mooi goudbruin aan beide kanten.
Laat afkoelen.


Het boek Iedereen eet mee werd uitgegeven door WPG en kost €22,50


Populaire posts