Starry starry night - 2** De Pastorale

                                                         foto: Hungry for More 

Het 2** restaurant De Pastorale lanceerde deze week de vernieuwde website met een volledig nieuw tafel - en wijnconcept. Wij waren bij de uitverkorenen om deze vernieuwing van zaal en menu te komen voorproeven.
En eerlijk, ik geniet nog steeds na. Wat een bijzondere ervaring!

De chef, Bart De Pooter, heeft al een indrukwekkend culinair palmares op zijn naam staan. Samen met zijn team hertekende hij het restaurant.
Wij kregen alvast een voorproefje van het nieuwe menu, een 'wandeling door de biotoop'.
Die naam geeft perfect weer hoe de keuken, het team en het menu in symbiose staan met wat de natuur aan heerlijkheden te bieden heeft.
Dit wordt vertaald in de menukeuze: Aqua, Flora en Fauna. 7-9 gangen met aangepaste wijnen.
Aan jullie om het zelf te gaan ontdekken!

                                                                foto: Hungry for More 


Een glas Bollinger champagne was de eerste stap op onze wandeling. Daarmee werd meteen de sfeer van de avond in kaart gebracht. Wat volgde, was niet alleen verbazend lekker maar oh zo mooi.
De hapjes waren kleine kunstwerkjes op zich en origineel in presentatie. De eigen biotoop van de streek werd mooi in beeld gebracht.
Kunst is een rode draad doorheen de hele beleving in de Pastorale.
Niet enkel de kaart werd kunstig vernieuwd, ook het restaurant kreeg een arty make-over. Je kan je ogen niet afhouden van het smaragd kunstwerk van de hand van niemand minder dan Jan Fabre.
Onze tafel, de ronde eretafel, was gedekt met een prachtig cognac leren tafelkleed. En daar kon ik dan mijn handen niet van afhouden. Als ik al een stiekem verlanglijstje zou hebben, dan zou deze 'nappe' toch in de top 3 staan.
Om maar even een impressie te geven van de ouverture: at je ooit al een cracker in de vorm van een boom? Of een verfijnd hapje van daikon, shiitake en gember geserveerd op een steen uit de omgeving van het restaurant? De verrassingen bleven maar komen tot we een tafel vol prachtige hapjes hadden en gewoon niet wisten waar te beginnen. Te mooi om op te eten bijna,
Ook het ritme waarop en de expertise waarmee de hapjes werden aangebracht hadden bijna iets theatraals in zich. Een feestmaal voor alle zintuigen.


Mijn zus noemde het haar 'Downton Abbey' moment en dat kan ik alleen maar be-amen.
De 6 bijzondere gangen die daarop volgden? Die moet je echt zelf gaan ervaren. Ik verklap niets meer. Behalve dan dat deze 2** keuken een keuken is die in team, met creativiteit, techniek en verfijning, hun vakmanschap tot kunst verheffen.
De gourmandises die de avond afsloten, waren al even spectaculair als de amuses die de avond van start lieten gaan.
Is er een geliefde jarig? Iemand in de familie die een bruiloft of jubileum te vieren heeft? Dit is het ideale cadeau om te delen met de mensen om wie je het meest geeft. Het wordt gegarandeerd een belevenis die jullie nog lang zal bijblijven.

De Pastorale
Laarstraat 22
2840 Reet
03 844 65 26
info@pastorale.be
website 

Populaire posts