Muffins om in te bijten

Ola. Een last minute uitnodiging voor een nieuwjaarsfeestje? Je kindje jarig en geen tijd meer om naar de winkel te rennen voor uitdeel cadeautjes voor de hele klas?
Rustig. Rustig.
Neem een appeltje en een muffintin. En die leuke papieren muffinvormpjes die je altijd koopt als je je weer eens laat gaan bij Dille & Kamille  (want ja zeg, die zijn toch niet duur en toch zo leuk - excuses zoeken we allemaal voor die mini-uitspattingen).

Dus.
Wat hebben we nu weer nodig?

Een muziekje.
Een muffin tin.
Een tas koffie, liefst zo'n trage.


                                          receptuur en styling van mijn appelboek
                                          fotografie: Roos Mestdagh



voor 12 muffins:

300 g bloem
200 g rietsuiker
1,5 el bakpoeder
1/4 tl speculaaskruiden
200 g zachte boter
4 eieren
100 g pecannoten
1 takje verse rozemarijn
500 g Golden Delicious appelblokjes

Verwarm de oven voor op 180C.
Zeef de bloem en meng ze met de rietsuiker, het bakpoeder, de speculaaskruiden en de boter.
Klop er de eieren 1 voor 1 door. Houd 12 noten opzij en hak de rest grof.
Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn.
Spatel de noten, rozemarijn en appelstukjes door het beslag.
Lepel het beslag in de muffinvormpjes (ik gebruik hiervoor een ijsscoop) en leg op elke muffin een noot.
Bak 15-20 minuten in de oven.
Hou je nog even in, zorg dat de kinderen NIET in de keuken komen en laat afkoelen op een taartrooster.

TIP:
Maak ineens een dubbele lading en vries ze in voor in de brooddoos.
Koop eens een leuke koekendoos dan kan je ze als cadeautje geven - succes gegarandeerd!

Populaire posts