Warme appelcider met kaneel

Wat ruikt hier nu zo lekker? Speculaaskruiden en kaneel doen wonderen voor mijn humeur. En als het sneeuwt, blijf ik liefst van al gewoon binnen.
Kaarsjes aan, een dekentje en ongegeneerd Netflix binge watchen. Cider is wel alcohol maar niet van die aard dat je ineens achterover in de zetel valt. Ideaal dus voor een zondag namiddag in de luie zetel.

                                         styling en  recept uit mijn grote appelboek -
                                              fotografie: Roos Mestdagh

Voor 6 personen:

1 fles appelcider
7 kaneelstokjes
1 tl speculaaskruiden
enkele kruidnagels
schil van 1/2 biosinaasappel


Doe de appelcider in een steelpan met 1 kaneelstokje, de speculaaskruiden, de kruidnagels en de sinaasappelschil.
Verwarm op een zacht vuur zodat alle aroma's vrijkomen.
Giet de appelcider door een zeef in de glazen.
Serveer met een kaneelstokje en een stukje appel.

en omdat ik het ook graag een keer straffer heb - soms doe ik er een scheutje rum bij en 1/4 tl gemalen kardemom.

En nu duik ik in de zetel - The Crown wacht.

Tip:
* ik ben verknocht aan de specerijen van Mill & Mortar 
* mijn favoriete rum haal ik bij Foodiemarket 
* de elandjes onderzetters hebben mijn hart gestolen en kan je vinden bij de lieve Katrien van Touch of Sweden  (ps ik heb ook de deegrol - binnenkort komen er kerstkoekjes op de blog)

Het grote appelboek kost 24,95 euro en kan je via mij bestellen op info@najmelicious.be en je krijgt er een liefdevol gesigneerd exemplaar voor in de bus - ideaal voor onder de kerstboom.

Populaire posts