hapje van peperkoek, pens en appelcompote met Calvados

Hapje? Zeg maar hap. Het hoeft niet altijd in een glaasje of op een lepeltje om feest te zijn. En al zeker geen kaviaar en krab. Easy does it bij ons.
En omdat ik een echte beenhouwerskleindochter ben, kan een echt goede bloedpens of beuling me echt smaken.

De witte zijn de beste bij Hendrik Dierendonck. De zwarte haal ik iets dichter bij huis bij De Laet & Van Haver.  Koop een goede fles Calvados om erbij te serveren. Persoonlijk geef ik liever net iets meer uit aan echt goede kwaliteit Calvados - het is tenslotte geen limonade.

Easy peasy is het, deze hap. Wedden dat je er je hele familie mee betovert?

                             recept en styling van mijn grote appelboek -
                             fotografie: Roos Mestdagh

Voor 12 hapjes:
2 Golden Delicious
boter
Calvados
1 takje rozemarijn
1 zwarte pens
1 witte pens
6 plakjes artisanale peperpoek

Schil de appels en snijd we in stukjes. Smelt een klontje boter in een pan. Stoof de appelstukjes met een scheutje Calvadosen de rozemarijnnaaldjes tot een compote. Snijd de pensen in plakjes van 1cm.
Bak ze in een klontje boter. Snijd de peperkoek in driehoekjes.Schep op elk driehoekje wat compote en leg er een stukje pens op.
Serveer met een glaasje Calvados>

Populaire posts