cadeautjes voor onder de kerstboom #homemade appelconfituur met kaneel en basilicum

Ik weet dat het een beetje oubollig klinkt, maar elk jaar opnieuw doe ik het toch weer. En altijd met stiekem glimlachende gezichten als resultaat. Ik verzamel de mooiste weckpotjes of mooie oude confituurpotjes en die komen als pakje onder de kerstboom. Met iets lekkers erin. Een chutney, pickles, lemoncurd, advocaat of een doodgewone confituur of jam zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen in Nederland.
Je hoeft er alleen wat tijd en liefde in te steken, de rest van de magie gebeurt vanzelf.

                                        recept en styling van mijn grote appelboek  van mijn hand -
                                        fotografie: Roos Mestdagh

Appelconfituur met kaneel en bascilicum

voor 4 potjes:
1 kg Schone van Boskoop
1/2 tl kaneelpoeder
1/4 tl gemalen gember
enkele takjes minibasilicum - dat zijn die schattige plantjes die je in de zomer kan vinden maar die in de feestperiode ook zeker in de rekken te vinden zijn
500 g geleisuiker

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes.
Doe ze met de kaneel, gember, basilicum en een scheutje water in een grote kookpot.
Dek af, breng aan de kook en laat inkoken tot moes.
Doe er de suiker bij en lat verder inkoken tot confituur.
Giet in de gesteriliseerde potten, schroef ze dicht en laat omgekeerd afkoelen.



Geen paniek als je de basilicum niet vindt!
Laat je fantasie even de vrije loop en experimenteer als een echte keukenprinses met specerijen en kruiden.
Laurier en appel zijn ook vriendjes. En ik heb bv ook een zwak voor gemalen kardemom bij de zoete appeltjes.
En ik doe er soms nog een scheut Prosecco bij om ook van het ontbijt een feest te maken.


Populaire posts