Tony's Chocolonely in de appelbrownie

Tony's Chocolonely  heeft de heerlijkste eerlijkste chococolade. Ideaal om ons lievelingsdessert op tafel te zetten. Een recept uit mijn Appelboek.

                                                                fotografie: Roos Mestdagh

300 g rietsuiker * 60 g bloem * 1 tl bakpoeder * 80 g cacaopoeder * 200 g zachte boter * 4 eieren * 1 tl amandelextract Dille & Kamille* 200 g pure Tony's Chocolonely met zeezout* szechuanpeper * 1 Cox appel

Verwarm de oven voor op 160C.
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Meng de rietsuiker met de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder.
Laat de boter smelten en laat ze afkoelen.
Klop de eieren en het amandelextract door de boter.
Spatel het botermengsel door het suikermengsel.
Breek de chocolade in stukjes.
Smelt de helft van de chocolade au bain marie en spatel de gesmolten chocolade samen met de szechuanpeper door het beslag.
Verkruimel de rest van de chocolade en spatel door het beslag.
Schep het beslag in de bakvorm.
Zet de brownie 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal uit de oven en laat afkoelen.

Populaire posts