Cocktail van de maand: Agua de Barcelona

Speciaal voor moederdag verschijnt de cocktail deze maand iets vroeger. Was je het vergeten, ga dan niet aanschuiven aan de bloemenwinkel maar deel dit bericht met je mama. Zo laat je ten minste zien dat je eraan gedacht had. In het beste geval zoek je nog even alle ingrediënten bij elkaar en maak je een cocktail voor haar. 

Familiefeesten doen me altijd denken aan de zatte nonkel die fruitsap of frisdrank bij z'n cava giet zodat niemand door heeft dat hij drinkt. Wat we niet wisten, is dat die nonkel de trendsetter is. Tegenwoordig zijn cocktails met wijn of schuimwijn in opmars. Het lager alcoholgehalte maakt ze goed drinkbaar op een zomernamiddig. De cocktail voor mama is zoals Agua de Valencia, maar met een gin uit Barcelona eren we een andere stad. Welke moeder wil er niet naar Barcelona ...

BCN gin wordt gemaakt in de Priorat streek rond Barcelona.  Het unieke is dat je tussen de uitgebalanceerde botanicals ook het wijndestilaat proeft zodat de gin wat doet denken aan grappa.


foto: Tracy, thethingswemake.com


Ingrediënten: 
  • 3 cl BCN Gin 
  • 5 cl vers sinaasappelsap 
  • 10  cl cava 
  • Schil van de sinaasappel als afwerking 

Schenk de gin en het sinaasappelsap in een karaf en roer het goed door elkaar, schenk de cava er bij en breng met een lange lepel alles nog even door elkaar zonder de parels er uit te roeren. Serveer goed koel met een beetje ijs.

Gelukkige moederdag!

Populaire posts