Feest vandaag * baraque friture * ceci n'est pas une friture

Wat zou 21 juli nu zonder frietjes en een Koninckske zijn?
Op onze feestdag opent Baraque Friture zijn deuren voor het (feest) publiek maar wij mochten al een keer voorproeven. En lekker dat het was!Ik voelde me net een kindje op de kermis, omhoogkijkend naar de neon sign "Ceci n'est pas une friture".
De bezielers van Otomat, de restaurants met de heerlijke pizza, hebben nu hun professioneel oog laten vallen op onze nationale trots: de frietjes. Met Belgische knipoog en mooie inrichting erbij.

                                                                                foto: Iris Debremaeker 

Frietjes? Echte dikke frieten zoals we ze als kindje graag aten!
En vleesbereidingen van éen van onze beste nationale beenhouwers Luc De Laet.
Het gaat als volgt: je kan opteren voor een pakje friet in puntzak met zalige mayonaise en pickels van mijn geliefde Tierenteyn. Of je gaat er helemaal voor met een portie stoofvlees met witloofsla, Luikse balletjes, gevlinderde kip à la plancha, vol au vent...

                                                                                  foto: Iris Debremaeker 

Uniek voor deze friture de luxe creëerde topslager Luc een worst met mout, gestoofd in biersaus en afgetopt met rode kool en bloedsinaasappel. Njammie.

Ook aan de visliefhebbers is gedacht: de heerlijke kibbeling van Jean Sur Mer wordt geserveerd met huisgemaakte verse tartaarsaus. Bye bye aan die vreselijke frituursauzen.
De falafel en slaatjes kunnen ook de vegetariërs onder ons bekoren.

De deluxe friture is trouwens heel mooi ingericht dus het is een aanrader om ter plekke aan de lange tafel te genieten. De porties zijn zeker ruim, dus reken meer een maaltijd dan een snelle hap.
Wie meer haast heeft of gewoon liever thuis met vrienden geniet: via een venster aan de straatkant kan je dit lekkers bestellen voor take out. Met een biertje erbij. Smakelijk!
En voor ik het vergeet, voor de zoetebekken zijn er ook hartvormige wafeltjes.

Praktisch:
Baraque Friture - Marnixplaats 10 - 2000 Antwerpen
Populaire posts