18.7.17

Braun deel 1 * op bezoek bij de grillmeester


                                                                           foto: Adriaan Van Looy - Hungry for More

Een tijdje geleden 'stierf' mijn gekoesterde en trouwe staafmixer van toen ik nog een kotstudent was een natuurlijke dood. Het lieve dingetje moest dus vervangen worden. Maar hoe?

De uitnodiging van Braun om kennis te maken met hun nieuwe Multiquick9 staafmixer wekte mijn interesse. Altijd fijn om een toestel eerst zelf te kunnen uittesten én de heerlijke locatie zorgden voor een volmondig JA op de uitnodiging.

                                                                       foto: Adriaan Van Looy - Hungry for More

Het landelijk gelegen Restaurant Elckerlijc in Maldegem brengt je voor even in vakantiesfeer.
Chef Peter De Clerq biedt er al ruim 27jaar het beste van de terroir aan. De grillmeester serveert in zijn restaurant maar liefst meer dan 20 rundrassen van bij mijn favoriete beenhouwer Hendrik Dierendonck.


         
                                                                            foto's: Adriaan Van Looy - Hungry for More

Elk stuk wordt door de chef vakkundig gerijpt boven eik, beuk of houtschilfers van geuze of bourbonvaten.

Op de Elckerlyck Farm worden, naast eigen groenten en fruit, ook eigen kippen, Brasvarken en Wit-Rood Oostvlaams rund gekweekt.



                                                                                   foto's: Adriaan Van Looy - Hungry for More

Naast het restaurant heeft Peter een mooie ruimte volledig ingericht voor workshops.
Mannen, dit is de ideale get-together met vrienden: een stevige gin als aperitief, op stap door de moes-en kruidentuin en dan samen grillen! Ik (niet alleen mannen houden van BBQ) was er al eerder in een ander seizoen voor de champignonpluk en bijhorende BBQ workshop. Mooi om de farm ook eens in een ander seizoen te ontdekken.







                                                                                   foto's: Adriaan Van Looy - Hungry for More

Peter heeft er een kruidentuin om U tegen te zeggen. Ik heb zelf een enorme voorliefde voor alle mogelijke kruiden die ik in mijn voortuintje kweek - een soort van miniversie van Peter's sprookjestuin.  Wegdromen dus bij al dat moois.

Tip: ik haal mijn plantjes bij Sanguisorba.

We wandelden door de tuin met een glas vlierbloesemchampagne, volgens een natuurlijke gisting. Lekker!
Nadien volgde een 'wandeling door het bos' met de Gin die Peter op de markt bracht voor het 25 jarige jubileum van het restaurant.  Voor deze gin werden enkel wilde kruiden en bessen uit de directe omgeving van het restaurant gebruikt: ondermeer eekhoorntjesbrood, sleedoorn, zevenblad en mispel uit het Drongengoedbos zorgen voor een heerlijk aroma.


                                                                               foto's: Adriaan Van Looy - Hungry for More

Daarna werden de vuren aangestoken, de schorten omgedaan en de BRAUN staafmixer volop getest.
Met de gin in de hand werden verhalen verteld, tips van de grillmeester gedeeld en foto's gemaakt.

Trouwens van harte dank aan Adriaan en Sarah voor deze mooie fotoreportage. Volg zeker hun blog! 




                                                                                  foto's: Adriaan Van Looy - Hungry for More


Praktisch:
Braun Multiquick 9  In deel 2 ga ik er thuis mee aan de slag
Restaurant Elckerlijck - Kraailokerkweg 17 - Maldegem
T: 050 715263
Email: info@elckerlijc.be
gesloten op dinsdag en woensdag