Cocktail van de maand: Deathstalker door Koen Huysmans drinktank.be


Elke laatste donderdag van de maand gaat chef - pairingspecialist Koen Huysmans van Drinktank jullie verrassen met een twist op een klassieker.

                                                                                   foto Koen met dank aan Drinktank

Ik mocht mee voorproeven - en de eerste is alvast een 'stevige' met mijn favoriete rum - pst... de rum kan je online bestellen bij de leuke online foodieshop Foodiemarket.  Ik ontmoette de straffe dames recent en ze hebben heel wat moois in hun mars. Hierover binnenkort meer! Nu eerst genieten van de eerste zonnestraaltjes met Koen's creatie, de 'Deathstalker' (het klinkt erger dan het is hoor - een Tiki die je graag op je cocktail-menu zal zetten).

Ik laat het woord aan Koen:

Met de eerste zonnestralen in het land krijgen we al meteen zin om de tropische sfeer in huis te halen. Hierbij mogen de Tiki cocktails niet ontbreken: samen met de rum-revivial zijn ook deze fruitige cocktails aan een opmars bezig.
De 'Scorpion' is dermate een klassieker dat Tiki specialist Victor (Trader Vic) Bergeron er zelfs verschillende recepten van opnam in zijn cocktailboek.
Mijn variant noem ik 'Deathstalker' naar de beruchtste schorpioensoort die net zoals deze cocktail hard kan aankomen.
Ik gebruik een witte rum uit Jamaica en de bruine Shack Spiced Rum die ik versterk met een op vat gerijpte tequila.
Al dit sterks wordt in evenwicht gebracht met vers geperst sinaasappelsap en voor de zoet-zure toets komt er nog limoensap en amandelsiroop bij. Shaken is niet nodig, gewoon koud roeren met wat ijs.
Serveer de cocktail met een schil van je sinaasappel.

                                                                            recept en foto: Koen Huysmans

De dubbele glazen van Salt&Pepper zijn van vorm ideaal om een Tiki-cocktail te serveren. Het gaat om de smaak van de drank dus ik serveer hem liever sober.
Maar als je echt 'all the way' Tiki wil gaan, surf eens naar Tikiglazen en je zal verbaasd staan welke taferelen je kan neerzetten.
Maak de cocktail: 3 cl witte rum * 3 cl spiced rum * 2 cl tequila * 6 cl sinaasappelsap * 2 cl limoensap * 2 cl amandelsiroop
Pairing: Serveer met geroosterde amandelen afgekruid met wat honing en grof zeezout.                                                             Els' favoriete rum * foto's met dank aan Foodiemarket  
Noot van Els: met dank aan Foodiemarket voor de heerlijke rum, met dank aan Salt & Pepper voor de stevige glazen Bond :-) en dank aan Point-Virgule voor de bamboeserveerschaal. 
SCHOL! 

Populaire posts