Roomin * storytelling

Stephanie Duval en Nele Pieters zijn de bezielers van Roomin.
Kort samengevat is Roomin een online en offline platform voor interieurinspiratie. Maar er zit ook een sterk verhaal achter het verhaal. En dat ik een zwak heb voor sterke verhalen, dat is geen geheim.

Een hechte vriendschapsband en oog voor detail, zowel in woord, beeld als ervaring, lag aan de basis van RPPRT, "rapport".  Begin 2015 ging deze bijzondere samenwerking van start en kort nadien konden ze samen nog een geboorte vieren: de dochtertjes van beide dames werden op dezelfde dag geboren. Zo mooi!

Ze brengen elk vanuit een eigen achtergrond een verhaal in het verhaal.  Nele brengt als handelsingenieur en met haar ervaring als marketing manager bij Procter & Gamble een eerder analytische kijk. Dat wordt mooi aangevuld door de creatieve kijk van Stephanie, die als journaliste en blogger de visuele input brengt. De juiste balans tussen ratio en gevoel maakt van dit verhaal een succesverhaal.

                                                                                     foto: Gilles Draps

Roomin online

Stapels tijdschriften had ik vroeger en een voorliefde voor mooi papier. De boekjes die ik uit Taiwan had meegenomen roken niet alleen heerlijk, ze waren bondgenoot in mijn reizen en later ook in mijn sfeerschepping.  Ik was dan ook uren zoet met knippen en plakken om mijn eigen moodboards samen te stellen. Handig voor in mijn bloemenzaak om als inspiratie mee te geven, maar vooral omdat ik daar zelf een heerlijke rust in kon vinden.
En toen kwam Pinterest, ineens ging er een hele wereld aan inspiratie open. Mooi, maar vaak gaat de originele informatie over het product verloren en hoe frustrerend is het niet als je een coup de foudre hebt met een patroon, een mooie stof of zetel en je dan nergens vindt waar je ze kan bestellen?

Dat is net de sterkte van Roomin. Je wordt niet alleen visueel geprikkeld en geinspireerd door de selectie van een team 'insiders' maar  krijgt tegelijk ook professioneel advies en de nodige praktische informatie. Ook hier is het verhaal achter het product wat me het meest aanspreekt. Dat is heel mooi en duidelijk in kaart gebracht op de website: je klikt op de foto en krijgt alle links, van waar je de bloemen kan bestellen tot welke stof voor de gordijnen werd gebruikt.

'Roomin offline 


Twee keer per jaar maakt Roomin zich thuis in een nieuwe woonst in telkens een andere stad. De eerste editie vindt momenteel plaats in Antwerpen, in het appartement boven het mooie St. Vincents. Per stad krijgt een interieur architect de vrije hand en worden bezoekers uitgenodigd om de sfeer in het appartement ten volle op te snuiven en te ervaren. Je kan er niet alleen inspiratie opdoen, alles in het appartement is te koop, ofwel rechtstreeks ofwel via bestelling op maat.


                                                                                        foto's: Ilja Smets

Sofie Vertongen maakte niet alleen de Tillandsia weer hip, ze was ook de uitgekozen interieur architect voor het ervaringsappartement in Antwerpen. En wat een mooi resultaat! De groene tinten van Boss Paints zetten de toon voor een zachte ervaring. Het appartement straalt rust uit en je voelt je er welkom.
Tot 19 juni is dit ervaringsappartement  opengesteld voor workshops op donderdag avond en zondag voor 'woonkameryoga'.

                                                                        foto's: Ilja Smets 

Ik werd samen met enkele fijne bloggers uitgenodigd voor een 'Dinner with Friends'  met heerlijke gerechten uit de keuken van Smartmat.  Sophie Peelman was onze gastvrouw van de avond.  Sophie behaalde een master in architectuur aan het Henry Van de Velde Instituut, beheert haar eigen collectie juwelen, Sternum en is storyteller van Roomin.  Een dame met talent om zeker in de gaten te houden.

Het werd een gezellige avond, ronduit gebabbel, ge-instagram en fijn om gelijkgestemde zielen te ontmoeten.  De keuken was alvast een snoepje. Ik kijk al uit naar de volgende editie!


foto's: Ilja Smets 

Praktisch:
ROOMIN * http://www.roomin.be 
RPPRT * rpprt.be 
ROOMIN Antwerpen tot 19 juni Populaire posts