Jean sur Mer * de Foodtruck pionier organiseert Bus-Kruid en lanceert zijn eigen kibbelingbeslag

Jean sur Mer
Mannen met baarden * al die willen ... * moeten mannen met baarden zijn -
Foodtrucks en baarden mogen dan wel een hype zijn maar Jean sur Mer is een concept met het hart en de zeemansbenen op de juiste plaats.

2010 was het jaar dat Jan Kegels met zijn eerlijk product zijn catering van duurzame vis op wielen bracht - dat was ver voor de hype van de foodtrucks. Jan begon aan zijn mooie verhaal met een oude caravan uit 1974, en al gauw kwamen er nog twee army ziekenwagens uit de jaren 80 bij, mooi opgemaakt tot een volwaardige keuken.
Dat is toch wel echt een jongensdroom die uitkomt! Beetje Tiny aan zee in mannenversie.
Het ging hem gelukkig ook goed voor de wind, onder de foodies was Jean sur Mer al snel een begrip en sinds 2015 wordt het team versterkt door Toon de Bock, een chef met pit en ambitie.  Een gedroomde combinatie.

                                                           foto: Büro Proper 

Dit team van zeebonken biedt ondermeer het Loze Vissersmenu want 'knabbelen is leuk" met een heerlijke ceviche met limoen, tomaat, koriander en avocado en een Thai bouillon met komkommer, gedroogde garnaal en kaffirlimoen met de 'catch of the day', groene boontjes, gele curry met kokos en bloemkool.  Of wat dacht je van de Zeebonk "als er al eens wat beet aan mag zitten"  - aangevuld met coquille, aubergine, miso, dashi , sesam en appel, Mosseltjes , pulpo, chorizo, gerookte paprika en ratte.
Njammie Bus-Kruid
Jan organiseert dit jaar van 14 tot en met 16 mei (telkens van 12 tot 24h) een eerste editie van een eigen Foodtruck festival: Bus-Kruid. MAS mag dat weekend 5 kaarsjes uitblazen en dat mag  gevierd worden!


Bus-Kruid staat volledig in thema van groen en kruiden. De site wordt opgebouwd uit organisch en gerecyleerd materiaal en je kan er als bezoeker zelfs kruidenstekjes kopen. Groene vingers daarheen! Er is ook een bierpairing met de foodtruck gerechten voorzien en animatie en muziek voor de kinderen. Hier kijk ik alvast enorm naar uit.
De foodtruckstraat is aan de Oostendekaai aan het MAS. Alle info kan je vinden op hun facebookpagina.

Kibbeling beslag 
En nu is er naast de foodtrucks ook een leuk hebbeding - ik vind het een heerlijk cadeautje om te geven, mooi vormgegeven en lekker. De trouwe klanten van Jean sur Mer stelden al regelmatig de vraag om het beslag van de heelijke kibbeling mee naar huis te kunnen nemen. Goed idee, dacht Jan, en wat bleek? Kibbelingbeslag is een primeur op de Belgische markt.                                                            foto's: Büro Proper

Om het beslag te maken ging Jean in zee met Evlier, kruidenspecialisten die al 70 jaar mooi werk op hun palmares kunnen zetten. Het beslag zal voor 2 euro per zakje (voor ongeveer 400 g noordzeevis) te vinden zijn in kruidenierszaken, vishandels, beenhouwers en speciaalzaken. Je kan het uiteraard ook via de foodtruck en via de website waar je trouwens het leuke filmpje en nog tips & tricks kan vinden. Zo kan je ineens thuis aan de slag met het beslag.

Maar ik zou je zeker ook aanraden om eens langs te gaan op Bus-Kruid of de andere streetfoodfestivals waar Jan en Toon hun visjes voor je klaarmaken. Je kan de info vinden op hun Facebookpagina.

Tot volgend weekend aan het MAS!
Populaire posts