23.1.16

peerchutney met rozijnen en gember

Winter is voor mij altijd chutney tijd - heerlijk met pompoen, of een appel chutney. Maar ook onze peertjes zijn lekker te smaken in een zoete pittige chutney met rozijnen en gember: een recept uit ons boek Ingemaakt (Manteau). Peerchutney met rozijnen en gember.

                             styling en receptuur: Els Debremaeker * fotografie: Iris Debremaeker


Voor 5 potjes van 300 ml:
900 g peren * 1 biocitroen * 250 ml ciderazijn * 60 g bruine suiker * 1 rode ui * 10 g geraspte gember * 100 g rozijnen

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Doe met de azijn en bruine suiker in een kookpot en breng aan de kook. Laat op een zacht vuur 5 minuten sudderen.
Pel de ui en snipper fijn. Doe met de geraspte gember en rozijnen erbij en laat nog 30 minuten op een zacht vuur sudderen tot een dikke chutney.
Schep in gesteriliseerde potten, sluit af en laat afkoelen. Laat minstens 2 weken rusten.

heerlijk bij oude schapenkaas of gegrilde lamskoteletjes