28.2.16

Karnemelk pancakes met gestoofde peertjes

Pancakes, liefst een hele dikke stapel! Met ahornsiroop en gestoofde peertjes met kardemom en oranjebloesem.
Op zondag. In je pyjama.
Lekker.
receptuur en styling: Els Debremaeker * fotografie: Joke Van den Heuvel in opdracht van Dille & Kamille
Voor de pancakes:
250 g bloem * 2 tl bakpoeder * 110 g rietsuiker * snuifje zout * 4 eieren * 3,75 dl karnemelk * 1 tl vanille essence* 250 g ricotta

Voor de peertjes:
4 peertjes * klontje boter * snuifje gemalen kardemom * scheutje oranjebloesemwater * 1 el suiker

Maak het deeg:
Zeef de bloem met het bakpoeder en meng met de suiker en zout. Splits de eieren en voeg de eidooiers, karnemelk, essence en ricotta toe. Meng tot een homogeen deeg. Klop de eiwitten stijf en spatel erdoor. Laat het deeg minstens 30 minuten rusten.

Maak de peertjes:
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Smelt de boter op een heel zacht vuur en voeg de peren, kardemom, suiker en oranjebloesem toe. Laat zachtjes karameliseren.

Bak de pancakes: Verhit een pannenkoekenpan met een klontje boter en bak er op zacht vuur pancakes van. Gebruik een kleine pollepel om het deeg te verdelen. Serveer met ahornsiroop en de gestoofde peertjes.

tip: varieer met amandelesscence of met rozenwater