11.12.15

Tulbandcake met maanzaad en sinaasappel

Een feestelijke cake met een scheutje Cointreau, sinaasappelsap, kardemom en maanzaad. 
Heerlijk bij de koffie op zondag!
  
                               receptuur en styling: Els Debremaeker * foto; James Stokes voor Dille & Kamille

375 g zelfrijzende bloem * 330 g kristalsuiker * 1/2 tl kardemompoeder * scheutje Cointreau * 2 el sinaasappelsap * 375 ml volle melk * 250 g gesmolten boter * 2tl vanille extract * 1 el maanzaad

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het kardemompoeder met het sinaasappelsap. Klop de eieren los met de gesmolten boter. Zeef de bloem en schep er de rest van de ingrediënten door. Doe het deeg in een beboterde tulbandvorm en bak 30-35 minuten.
Laat een tiental minuten afkoelen in de bakvorm en haal er dan voorzichtig de vorm af. Laat afkoelen op een taartenrek.
tip: ook lekker met wat witte chocolade