4.12.15

speculoos met marsepein

De Sint is in het land en daar hoort speculoos bij * dit recept is er één van mijn zoon Joshua :-) 

                               receptuur en styling; Els Debremaeker * foto: James Stokes voor Dille & Kamille

Voor de speculoos: 250 g zelfrijzende bloem * 175 g hoeveboter * 125 g basterdsuiker * 2 el speculooskruiden * snuifje zout

Voor de vulling: 500 g amandelen * 500 g bloemsuiker * 1 ei

Maak de speculoos: Zeef de bloem en meng er de kruiden en het zout door . Roer de boter los met de suiker. Kneed het botersuikermengsel door de bloem. Rol het deeg op een bolletje, wikkel in plastikfolie en laat minstens 2h rusten in de koelkast;

Maak de amandelspijs: Maal de amandelen fijn met de suiker en het ei. Bestuif het aanrecht met wat poedersuiker en rol de spijs uit tot lange rollen.
Haal het speculoosdeeg uit de koelkast en laat even rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit. Leg de spijs op het deeg en rol het op.
Laat 20-30 minuten bakken in de oven (afhankelijk van de dikte van de rol).



.