15.11.15

viscurry met zoete aardappel

Mijn jongens zijn allebei dol op naanbrood, dus er komen vaak curries op tafel. Liefst een heel assortiment én huisgemaakte kasundi en mangochutney erbij. Dit is een heel eenvoudige curry maar bijzonder lekker door de tamarinde. Ideaal voor lazy sundays.


                                                   receptuur en styling: Els Debremaeker * foto: Dille &Kamille


600 g stevige witte vis (volg de seizoenskalender!) *  4 zoete aardappelen * 2 uien * plantaardige olie * 2 tl mosterdzaad * 8 kerrieblaadjes of kaffirlimoenblaadjes * 300 ml visbouillon * 200 ml kokosmelk * verse koriander
voor de currypasta: 2 tl korianderzaad * 1 tl komijnzaad * 2 el olie * 1 tl chili * 1 tl tarmeriek * 1,5 el tamarinde * 3 teentjes knoflook * 2 cm gember

Schil de knoflook en gember en snijd in stukjes. Rooster de koriander - en komijnzaadjes in een droge koekenpan. Plet ze in de vijzel met de rest van de ingrediênten tot een droge pasta. Snijd de vis in blokjes. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Schil de ui en snijd in ringen. Verhit de olie in een kookpot en roerbak het mosterdzaad kort. Voeg een eetlepel van de currypasta toe en roerbak kort. Voeg de zoete aardappelstukjes toe en laat even meebakken. Doe er de bouillon en de kokosmelk en stelen van de koriander bij. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en doe er de visstukjes bij. Laat op een zacht vuur 15-20 minuten sudderen. Werk af met de korianderblaadjes.

tip: varieer met aardappelen en groene boontjes en vervang de koriander door Thaise basilicum.