8.11.15

herfst minestrone

Als de blaadjes vallen en het wat frisser wordt hebben we altijd zin in soep. Stevige soep.
Minestrone in herfsttinten.


receptuur en styling: Els Debremaeker * foto: Dille Kamille

1 grote ui * 300 g Puylinzen of Cannellini bonen * 1 laurierblad * enkele takjes verse tijm * vers gemalen peper * zeezout
4 plakjes pancetta of speck * scheutje olijfolie * 1 teentje knoflook * 250 g zoete aardappel * 250 g pastinaak * 250 g rapen * 250 g wortelen * glas rode wijn * 400 g gepelde tomaten * 750 ml verse groentenbouillon * 75 g pastaschelpjes * Parmezaanse kaas * pesto

Pel de ui en snipper fijn. Breng de bonen met de ui en kruiden in een grote pot water aan de kook en kook gaar volgens de instructies op de verpakking. Snijd het pancetta of speck in stukjes en bak ze krokant in wat olijfolie. Schil het teentje knoflook en snipper fijn. Schil de groenten, snijd ze in blokjes en voeg samen me de knoflook toe. Roerbak de groenten en voeg dan de wijn toe. Laat de wijn verdampen en doe er de tomaten, bouillon, bonen en pasta bij en laat nog 15-20 minuten sudderen. Serveer met Parmezaanse kaas en pesto.

tip: varieer met bv rode linzen of Borletti bonen, savooikool en cavalo nero, maak een versie met witte wijn en orrechiette.