11.9.15

pasteis de nata

Nog even de zon proeven? Zachte taartjes vol zon: dit is het recept van mijn Portugese vriendin, Rita. Werk ze af met kaneel en je hebt een echte 'pasteis de nata'.


                                                                     recept: Rita * foto: Iris Debremaeker
Rita's recept:

1 kaneelstokje * 1 stukjes sinaasappelschil * 250 g kristalsuiker * 1,5 dl water * 250 ml rrom * 250 ml melk * 60 g maizena * 6 eidooiers * 1 pak bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het kaneelstokje en de sinaansappelschil samen met het water en de suiker ongeveer 3-4 min. inkoken tot een siroop. Meng de room, melk en maizena in een aparte kom. Voeg de eidooiers toe aan het roommengsel. Haal het kaneelstokje en de sinaasappelschil uit het suikerwater en giet de siroop bij het roommengsel. Steek rondjes uit het bladerdeeg en verdeel ze over de ingevette taartvormpjes, prik er wat gaatjes in. Verdeel de custart over de deegvormjes en laat ongeveer 20-25 min. bakken in de oven. Laat de taartjes afkoelen op een taartrooster.