20.9.15

Gekneusde radijsjes in chili oliesaus

China in je keuken met deze gekneusde radijsjes - bij mij komen ze bij elke Chinese maaltijd op tafel, samen met ramenas, geroosterde pindanoten, lotussalade en gekneusde komkommer.
Als je in China op bezoek gaat, staat er steeds een selectie koude gerechten op tafel. De 'tapas' van China zou je kunnen zeggen. Dit is er eentje uit mijn Chinajaren: gekneusde radijsjes in chili olie saus.

                                                                        Foto's stoommandje en chilipepers: Iris Debremaeker
                                                                        foto jonge Els in China Suzhou 1992

radijsjes * snuifje zout * 1 tl kristalsuiker * 2 el lichte sojasaus * 2 el chili olie * 1/2 tl sesamolie

Was de radijsjes zorgvuldig en snijd er de uiteinden af. Kneus ze met een deegrol tot ze lichtjes openbarsten.
Doe de radijsjes met het zout in een kom en laat 40 minuten staan.
Laat de radijsjes goed uitlekken.
Meng de suiker met de sojasaus, chili olie en sesamolie en schep er de radijsjes door.

 
                                                                                   foto: Els Debremaeker