21.8.15

Salade van camarguerijst met linzen, kerstomaatjes, venkel en platte peterselie

Al enkele jaren de favoriete salade hier bij de kinderen: ik serveer ze graag met rode mul of lamskoteletjes met harissa (dé favoriet van Nathan). 
Voor de vegetariërs met gegrilde haloumi of verse geitenkaas van op de zondagsmarkt. 

                                                   styling en recept: Els Debremaeker * foto: Iris Debremaeker

300 g rode rijst * verse groentenbouillon * Puy linzen * 1- 2 venkelknollen * citroenolie * citroenzeste en sap * platte peterselie

Kook de rijst en linzen in de groentenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een bakmatje. Snijd de venkelknollen overlangs in stukjes en besprenkel met olijfolie. Rooster 15-20 minuutjes en laat afkoelen. tip: rooster wat venkelzaadjes mee
Je kan de tomaatjes een tiental minuutjes meeroosteren.
Maak een lichte dressing van citroenolie met het citroensap en de zeste. Hak de peterselie (niet te fijn) en schep door de salade. Werk af met fleur de sel en versgemalen peper.
Tip: lekker met lamsoortjes en eetbare bloemen


                                                                  styling - recept - foto: Els Debremaeker