31.8.15

hartige scones

Een lekkere hartige variant van de scones - als hapje, voor de picknick, of in de brooddoos.
Ik serveerde ze in hapjesversie met geitenkaas.

                                                          recept * foto (Instagram tijdens high tea feest): Els Debremaeker
voor de scones: 280 g bloem * 1,5el bakpoeder * 1/4 tl zout * 80 g boter * 1 ui * tijm * 75 g courgette * 50 g cheddar * 1 ei * 4 el yoghurt

voor de geitenkaas: verse zachte geitenkaas * roze peperbolletjes * bieslook

Verwarm de oven voor op 190C.
Zeef de bloem met het bakpoeder en zout en doe er de tijmblaadjes en peper bij. Schil de ui en snipper fijn. Was de courgette zorgvuldig en rasp ze. Rasp de cheddar.
Maak een kuiltje in de bloem en meng daar het ei en de yoghurt onder, verkruimel er met je handen de boter door en kneed kort. Voeg de rest van de ingrediƫnten toe en spatel ze er voorzichtig door.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een bakmatje. Verdeel het deeg erover in een dunnen laag of steek met een glas rondjes uit het deeg. Bak 20-25 minuten in de oven en laat afkoelen op een taartrooster.

Roer de geitenkaas los met een vork en meng er de peperbolletjes en gesnipperde bieslook door. Doe in een spuitzak. Snijd de scone in stukjes en werk af met wat geitenkaas.