10.7.15

rabarbersiroop voor cocktails en mocktails

Mm, dat ik een lichte voorliefde heb voor rabarber, dat kan ik moeilijk wegsteken. Het brengt me altijd terug naar mijn kindertijd, dat blote voeten in het gras -gevoel.
Een heel makkelijk recept om je rabarber in je drankje te steken, voor de cocktail met gin en prosecco. Voor de mocktail met je favoriete bruiswater.

                                                          styling en foto: Iris Debremaeker

Voor een flesje van 750 ml:
1 kg rabarber * 400 g rietsuiker * sap van 1 citroen * 10 g verse gember * (steranijs) * vanillestokje * 1 l water
Was de rabarber zorgvuldig en hak in stukjes. Snijd het vanillestokje overlangs open. Breng de rabarber met de helft van de suiker, het citroensap, de gember (en steranijs) en het vanillestokje (merg en stokje) met het water aan de kook. Zet het vuur heel zacht en laat 30 minuten sudderen. Haal het vanillestokje en de steranijs eruit en zeef de siroop.
Laat terug aan de kook komen en doe er dan de rest van de suiker bij. Laat inkoken tot 2/3 en schenk in een gesteriliseerde fles.

tip: vries je eetbare bloemen in om je cocktails mee op te fleuren.


                                                 recept - styling -  foto: Els Debremaeker