3.7.15

hoisin hapje voor zonnige dagen

Hoisinsaus is heerlijk met Beijing eend maar je kan er ook een hapje mee maken - zet je gasten zelf aan het werk en rollen maar! Serveer met een cocktail op basis van Jasmijnthee om helemaal in de sfeer te blijven of een heerlijk gekoelde rosé.

                                                   styling en recept: Els Debremaeker *  foto: Iris Debremaeker
voor de hoisinsaus: 6 el donkere basterdsuiker * 3 el water * 3 el lichte sojasaus * 2 el honing * 4 tl mirin * 2 el witte wijnazijn * 2 teentjes knoflook * 1/2 tl vijfkruidenpoeder * 1/2 tl sesamolie * 1/4 tl chili olie
voor de kip: arachide olie * 1/2 kg kipgehakt * 1 el gehakte gember * 1 el gehakte knoflook * 1/2 el chili
little gem of Chinese kool
komkommer
eetbare bloemetjes
verse munt of Thaise basilicum

maak de hoisinsaus:
Meng alle ingrediënten in een kookpot, breng aan de kook en laat op een zacht vuur een kwartier indikken. Verwijder de knoflook en laat de saus afkoelen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het kipgehakt met de gember, knoflook en chili rul en voeg 1-2 el hoisinsaus toe (naar smaak). Laat afkoelen.
Haal de blaadjes van de little gem of kool en was ze zorgvuldig. Als je kool gebruikt, blancheer de bladeren kort in gezouten water en laat goed uitlekken.
Was de komkommer zorgvuldig, verwijder de zaadlijsten en snijd in balkejs.
Serveer de hoisinkip in de blaadjes en werk af met de bloemetjes, munt of basilicum.

                                                                 
               styling en recept (fragment Sunday Foodcamp): Els Debremaeker * foto: Iris Debremaeker