31.7.15

de zon in een flesje

Huisgemaakte kruidenolie en kruidenazijn (om dat zomergevoel extra lang vast te houden), neem er eentje mee om aan de gastvrouw te geven bij een BBQ.


                                                        styling - recept: Els Debremaeker *  foto: Iris Debremaeker

Was de kruiden zorgvuldig en laat goed drogen (liefst een nacht, om botulisme te vermijden). Gebruik een goede kwaliteit olie.
Steriliseer je flessen en potten. Laat de kruiden 2 weken intrekken en zeef dan de olie. Easy peasy.

voor de oregano-citroenolie: 1,25 dl olie * 2 takjes verse oregano * reepje citroenzeste
voor de tijm - chili olie: 1,25 dl  * 2-3 takjes verse tijm * fijngesneden chilipeper
voor de rozemarijnazijn: 2,5 dl bio-ciderazijn * 1/4 tl szchuan peper * 1/4 tl korianderzaad * enkele takjes verse rozemarijn

Tip: gebruik de olies als marinades voor vlees en groenten of zet een mooi schaaltje op tafel en dop er je brood in. Maak een pittige dressing met de kruidenazijn, ook heel lekker voor een slaatje met fruit (bv aardbeien en zuring).