2.6.15

zusjesdag * lenteboterham

Op zondag zusjesdag drinken we niet alleen cocktails, maar gaan ook op stap om lekkers in te slaan en ermee te kokerellen. We hebben allebei een zwak voor de broden van Aldo uit Domestic. Het is een eindje omweg en met ons drukke leven lukt dat helaas niet zo vaak. Maar het is altijd een beetje feest als we naar Domestic zijn geweest. Op het menu vandaag; een 'boterham' met burrata, radijsjes, waterkers, saliebloemen en korenaarasperges, de 'wild thing'.

                                     recept- styling: Els Debremaeker * foto's : Iris Debremaeker
Korenaarasperges, of 'wilde asperges' luiden voor mij net als de meiklokjes met al hun fragiliteit de lente in. Deze 'asperges' zijn er maar kort, ongeveer 6 weken, en ik kijk er elk jaar weer naar uit. Het zijn in feite geen echte asperges maar bloemstengels van een bolgewas (hyacinthachtigen) en als ze niet geplukt worden bloeien ze uit tot witte bloempjes. De stengels hebben een prachtig helder groene tint en het aroma is kruidig, ietwat met een nootsmaak.
Ik sauteer ze heel kort in goede boter en serveer ze met burrata, radijsjes en saliebloemen.
Geen zout, geen olie, geen peper. Pure smaak.

                                   recept- styling; Els Debremaeker * foto's: Iris Debremaeker