zusjesdag * cocktaildagNa een drukke catering - en styling - en shoot maand, even tijd voor mezelf, dus.. eindelijk terug een zusjesweekend! Vrijdag had ik al mooi ingezet met een lunch bij Cochon de Luxe in Gent, lekker verslag hiervan later deze week. Zaterdag mochten we confetti gooien voor het gelukkige bruidspaar, een grote dikke proficiat voor Caroline en Frederic en dan (wat een dag) nog een feest bijgewoond. Walter werd 80 en dat werd gevierd met Gregoriaanse zangen in de Sint Andries kerk. Stil werden we er van.
Dan een lekker bordje lamsvlees voor mij en een steak voor mijn zus (en de patatjes erbij zijn njammie) bij Entrepot du Congo, één van de eerste plekken waar we Antwerpen leerden kennen zoveel jaren geleden.

En zondag, ja, zondag werd een échte zusjesdag - we maakten cocktails en een minivideootje - en doken de keuken in (verslag hiervan later deze week).  First things first: dé cocktail: Negroni.                                                                   foto's: Iris Debremaeker

*Aristocratie in het glas*: de cocktail werd in 1919 uitgevonden door Fosco Scarselli op verzoek van graaf Camillo-Negrino. De graaf dronk wel graag een cocktail en zijn favoriet was de Americano, maar hij wou die toch iets sterker en vroeg om er de soda in te vervangen door gin (dat kunnen we hem absoluut niet kwalijk nemen). Scarselli voegde er nog sinaasappel aan toe en de Negroni was geboren.Wat je nodig hebt: (optioneel: een bloem in je haar en een zonnetje)*
gelijke delen Campari - Martino Rosso - Gin (traditioneel met de Bombay Sapphire - wij kozen vandaag voor Tanqueray) - 1 sinaasappel - ijsblokjes.Snijd een partje van de sinaasappel, leg het in het glas en kneus lichtjes met een lepel zodat de sappen en aroma's vrijkomen. Voeg dan gelijke delen van de vermouth, Campari en gin toe, doe er ijsblokjes bij en roer om. Klaar!
ps ;) * videootje  *
fotografie en videootje: Iris Debremaeker 

Populaire posts