Zonnetje schijnt - BBQ tijd * vis met lamsoortjes

Als het zonnetje schijnt op een vrijdagavond, kriebelt het om de BBQ buiten te zetten en te genieten van een cocktail (mét de ijsblokjes met eetbare bloempjes erin, maakt ze nog mooier). En nee, dan wil je echt niet uren in de keuken gaan staan. Niets makkelijker dan een vis op de BBQ (en met de verse tuinkruiden ruikt het nog heerlijk ook).

                                                     recept - styling: Els Debremaeker *  foto: Iris Debremaeker
stap 1: zet de witte wijn koud (naar smaak)

stap 2: 1 hele vis bv zeebaars of zalm of forelletjes (ontschubd) * verse tuinkruiden (rozemarijn - tijm - munt - Vietnamese koriander) - 1/2 citroen - 1/2 sinaasappel * knoflook - vers gemalen peper - zeezout - venkelzaad
lamsoortjes

Maak inkepingen in de vis en wrijf in met peper en zout. Snijd de knoflook in plakjes en verdeel over de inkepingen. Vul de holte van de vis met de verse tuinkruiden, citroen en sinaas  en verdeel de rest over de vis. Bind goed vast met keukentouw en leg op de BBQ.

stap 3: haal de fles witte wijn uit de koelkast en je mooiste glazen uit de kast (ja, het is vrijdag!)

Afhankelijk van het gewicht van de vis, reken je best op 15-25 minuten tot de vis gaar is.
Serveer met gestoofde lamsoortjes of zeekraal.

Wil je eens extra gaan uitpakken, rooster dan de vis ingepakt in krantenpapier (zorg wel dat je pakketje goed is ingewikkeld en maak het vochtig voor je het op de BBQ legt). Je kan ook een vistang gebruiken, die oogt ook erg mooi.

Populaire posts