26.6.15

picnic in het park

De picnicmand , mijn  vriend. Mijn huis is een huisje, en ik heb geen tuin maar een koertje (daar ga ik ook af en toe op picnicken, de luxe-versie). Maar een echte picnic, dat is gras onder je voeten. Bomen. Park.
Van toen mijn jongens heel klein waren, hebben we de gewoonte om zomaar, omdat het kan, op elk moment de picnicmand te vullen met een simpele wrap, een slaatje, iets zoet, een drankje met bubbels de zon op te zoeken.




                                                                              foto's: Iris Debremaeker

voor de wraps: 4 tortilla (of als je geen tortilla hebt, een goed knapperig stokbrood - dan zijn het 'broodjes met rosbief' ;) * 1 el zure room * 1/2 el volle yoghurt * 1/2 tl mierikswortepasta * zeezout * vers gemalen peper * limoenzeste * platte peterselie * radijsjes * rosbief of forel * waterkers

voor het slaatje; 1 bakje verse aardbeien (of kersen) * handvol waterkers * handvol verse kruiden (munt, basilicum of met Thaise munt en Thaise basilicum voor een extra pittige) * lente-ui * sap 1/2 limoen * 1/2 groene chilipeper

voor de limonade: siroop aanlengen met bruiswater of als het echt feest is, met prosecco -
Dille & Kamille heeft handige kleine verpakkingen siroop  (vlierbloesem - salie - lavendel)

voor de cake: 200 g zachte boter * 200 g rietsuiker * 1 tl vanille extract * 3 eieren * 225 g bloem * 2tl bakpoeder - 250 ml Griekse yoghurt - 250 g perzik

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in stukjes, niet te klein. Was de waterkers en de kruiden en laat goed drogen. Snijd de kruiden fijn of trek in stukjes met je handen. Snijd de lente-ui in ringetjes en snipper de chilipeper heel fijn. Meng alle ingrediënten met het limoensap met je handen en zet koud.
Meng de zure room met de yoghurt en mierikswortelpasta. Hak de kruiden fijn en schep door de room. Werk af met de zeste en peper en zout. Zet koud (dit kan je een dag van tevoren maken).
Was de radijsjes en snijd in fijne schijfjes. Smeer de zure room uit over de tortilla, verdeel er de radijsjes over en leg er een plakje rosbief of forel op. Verdeel er de waterkers over en rol de wraps mooi op. Snijd ze in 2 en verpak in folie.




                                                            recept - styling - fotografie: Els Debremaeker