17.4.15

mini-cakejes met groene asperges

Cakejes hoeven niet altijd zoet te zijn. Verras je gasten met een mini-cakeje met de primeurs van asperges. Groene hapjes in groene vormpjes.

                                                                                                       foto: Iris Debremaeker

200 g zelfrijzende bloem * vers gemalen peper * verse tijmblaadjes * 3 eieren * 1 dl melk * 1 el olijfolie * 50 g Manchego * 1/2 bakje groene mini-asperges * 75 g zalmforel (of zalmfilet)

Verwarm de oven voor op 110°C. Laat de zalmforel zacht garen, laat afkoelen en verkruimel met je handen.
Breng een pot gezouten water aan de kook en blancheer de asperges kort. Laat schrikken in ijswater en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zeef de bloem en kruid met peper, schep er de tijmblaadjes door. Klop de eieren los met de melk en olie en spatel door de bloem. Rasp de kaas en schep 3/4 ervan door het deeg.
Snijd de asperges in stukjes en bewaar de puntjes. Spatel de zalm, aspergestukjes en kaas door het deeg en verdeel over de vormpjes. Werk af met de rest van de kaas en de aspergepuntjes. Zet ongeveer 30 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte van de vorm en sterkte van de oven).

tip; Varieer met seizoensgroenten en kaas (bv pecorino of een blauwe kaas), ook lekker met gegrilde courgette en olijfjes om er een 'zomer' versie van te maken. Je kan er ook een grote cake van maken en in plakjes snijden.