lenterolletjes

“I believe in pink. I believe that laughing is the best calorie burner. I believe in kissing, kissing a lot. I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”

I believe in pink' zei Audrey Hepburn en mijn hele hart zegt ja.
Roze rolletjes en een roze serviet en roze stokjes om de lente te vieren.

                                        recepten en styling: Els Debremaeker * foto: Iris Debremaeker


voor de lenterolletjes met zoete aardappel: (6 stuks)

100 g rijstvermicelli * 1/2 tl vissaus * 1 zoete aardappel * 1 mini-ananas (of 1/2 ananas) *1 bosje verse munt * 6 velletjes rijstpapier

voor de lenterolletjes met peer: (6 stuks)
1/4 rode kool * 1 peer * handvol koriander * 2 lente-uitjes * 6 velletjes rijstpapier 

voor de pindasaus:  1 teentje knoflook * 1-2 cm gember * 1 chilipeper * arachide-olie * scheutje limoensap * scheutje ahornsiroop * 4 el pindakaas * scheutje kokosmelk * warm water
voor de zoete chilisaus: 2 sinaasappels * 1 teentje knoflook * 1 kopje oolongtee * 3 el rijstazijn * 3 el honing * 2 tl sojasaus * 1/4 tl chili-olie * 1/4 tl sesamolie

maak de lenterolletjes met zoete aardappel:
Week de vermicelli in een grote kom koud water. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en kook de vermicelli in enkele seconden gaar. Laat uitlekken. Snijd de zoete aardappel in staafjes en kook gaar. Snijd de ananas in stukjes en meng met de vissaus, zoete aardappel en rijstvermicelli. Hak de munt fijn en voeg toe. Dompel de rijstpapier vellen in heet water en haal er onmiddellijk weer uit. Leg op een vochtige theedoek en verdeel er de vulling over. Vouw eerst de onderzijde over de vulling en hierover de zijkanten en rol alles op tot een rolletje.

maak de lenterolletjes met peer en rode kool: 
Snijd de rode kool in fijne reepjes. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in staafjes. Snijd de lente-ui en koriander fijn en meng met de rode kool en peer. Dompel de rijstpapier vellen in heet water en haal er onmiddellijk weer uit. Leg op een vochtige theedoek en verdeel er de vulling over. Rol ze op. 
Serveer de rolletjes met chilisaus, sojasaus of maak je eigen pindasaus en zoete chilisaus.

maak de pindasaus: 
Snipper de knoflook, gember en chilipeper fijn. Verhit de arachide-olie en roerbak het lookmengse kort. Doe er de rest van de ingrediënten bij (afhankelijk van hoe dik je de saus wil, vul aan met water)  laat even kort inkoken en zet het vuur dan laag. Serveer de saus warm of koud.

maak de zoete chilisaus: 
Rasp de schil van de sinaasappelen en pers ze uit. Snipper het teentje knoflook en breng alle ingrediënten aan kook. Zet het vuur laag en laat even verder zachtjes koken. Serveer de saus warm of koud. 


Populaire posts