30.4.15

Frittata met warmoes en chorizo

Frittata is de ideale manier om restjes te verwerken. Het is een soort van 'omelet' met seizoensgroenten en kaas. Ik had nog wat chorizo over van de ovenschotel met kip gisteren, dus is het er eentje geworden met kruiden uit de tuin, eetbare bloemtjes, warmoes en chorizo. En als je er nog aardappelen bijdoet heb je meteen een tortilla...

                                       styling en recept: Els Debremaeker * foto: Iris Debremaeker


voor 4 personen:
8 scharreleieren * scheutje melk * enkele plakjes chorizo * olijfolie * warmoes * 1 teentje knoflook * 1 zoete witte ui * mespuntje gerookt paprika poeder * stukje Manchego

Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de eieren los met de melk en snijd de chorizo in fijne plakjes. Pel het teentje knoflook en snijd in fijne plakjes. Pel de ui en snijd in partjes. Verhit de olie in een koekenpan en stoof de knoflook met de ui glazig. Doe er de warmoes en chorizo bij en laat even stoven tot de warmoes is geslonken. Verdeel er het eimengsel en de kaas over en zet een tiental minuten in de oven.
Serveer met gehakte platte peterselie en eetbare bloempjes. Ook lekker met erwtjes en pancetta.