Rijstpap met kamillethee en specerijen en compote van mandarijntjes

Rijstpap doet me altijd terugdenken aan mijn kindertijd, zoet en zacht. Onze mémé maakte altijd rijstpap als we gingen logeren (een grote kom met veel kindjessuiker).
De kamille-citrus thee geeft een frisse toets en voor de zoetebekken is er een compote van mandarijntjes met kardemom bij

                                                                                                foto's: Els Debremaeker


I
Voor de rijstpap: 500g  puddingrijst *  l,5 l-2l volle melk (extra romig) * 1,5 el kamille en citrus thee * 2 steranijs * 1 laurierblad * 1 vanillestokje * snuifje zout * eventueel extra: room * honing
Voor de mandarijnencompote: 5 mandarijnen * 1 el honing * 1/4 tl gemalen kardemom * vanillesuiker naar smaak

Maak de rijstpap; Doe de kamille en citrusthee met de steranijs en laurierblad in een thee-eitje. Doe de rijst met de melk en specerijnen in een grote pot. Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit. Doe er het zout bij en breng aan de kook. Zet het vuur dan op de laagste temperatuur en laat de pap ongeveer een half uur tot 40 minuten indikken. Haal het eitje met de specerijen eruit en werk af met opgeklopte room als je hem extra romig wilt.
Voeg wat honing toe als je hem extra zoet wilt.

tip: hou je vanillestokjes bij en maak je eigen vanillesuiker

Maak de mandarijnencompote: Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Laat op een zacht vuur met de honing en vanillesuiker indikken tot een compote. 

ook lekker met bloedsinaas en kaneel


Populaire posts