4.2.15

Witloofconfituur met rozemarijn en witte port

Witloof in een potje om lang van te genieten of als cadeau te geven.
Heerlijk bij kaas en met een biertje erbij!

Het recept komt uit ons tweede boek "Ingemaakt" .

Ik serveerde ze op de Smaakboot  met appelbietchutney en peergemberchutney en biokazen * Pas de rouge en Pas de bleu van het Hinkelspel, Keiems bloempje van 't Disschof   en geitenbuch van de Volle maan

foto: Andreas Stavropoulos voor Week van de Smaak

750 g witloof * 2 grote witte uien * olie * 100 ml witte wijn * 100 ml appelazijn * 50 ml witte port * rozemarijn * geleisuiker
Snijd het witloof in stukjes, pel de uien en snipper fijn. Stoof aan in de olie en doe er de rest van de ingrediƫnten bij. Volg de instructies op de verpakking van de geleisuiker (kooktijd varieert).
Steriliseer jampotten en zet ze op een vochtige theedoek. Schep er de confituur in, sluit de potten af en draai ze om.
Eens geopend bewaar je de confituur best in de koelkast.