13.2.15

Winterse ovenschotel met artisanale worst

Buiten is het koud, maar binnen wordt het lekker warm met deze ovenschotel. Ga langs je lokale markt of bioboer en kies de groenten uit die je het meest toelachen op dat moment. En ga zeker voor artisanale worsten, dat is een wereld van verschil.

                                                                                    foto's: Iris Debremaeker
voor 2 personen:
1/2 knolselder * 2 chioggia bieten * 1 koolrabi * 5 aardappelen (franceline) * 1 rode ui * een bosje jonge wortelen * enkele takjes tijm en rozemarijn* eventueel een halve bol ongepelde knoflook * artisanale worsten
dressing: 1 el esdoornsiroop of honing * 1/2 tl sumac * 1-2 el olijfolie * eventueel 1/2 el grove mosterd * fleur de sel

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselder, bieten en koolrabi en snijd in stukken. Was de aardappelen en wortelen grondig. Snijd de wortelen overlangs in de helft. Meng de esdoornsiroop of honing met de olijfolie en sumac en als je houdt van pittig, schep er de mosterd door. 
Verdeel de groenten, worst en kruiden over de ovenschaal en schep er de dressing door. Werk af met fleur de sel en laat ongeveer 20 minuten roosteren in de oven.
Varieer met de groenten, bv spruitjes, schorseneren, aardpeer, pastinaak, rapen .. en varieer met bv kastanjehoning, lindehoning, rozemarijnhoning... 


.