Roze couscous


Dagen zonder vlees - het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Tover kleur op je bord met deze 'roze couscous'. Ik serveerde ze voor Actief Wonen tijdens de Sfeerbeurs en kreeg het mooiste compliment van de redactie (de kom werd tot de laatste korrel leeggelepeld).

                       foto's Iris Debremaeker300 g couscous * 300 m groentenbouillon * 300 g gekookte rode bietjes * 1 bosje bieslook * 2 el extra vergine olijfolie * 2 el vers limoensap * 1 zacht geitenkaasje (wij vonden op de markt een heerlijke kaas met honing) * vers gemalen zwarte peper * grof zeezout
Doe de couscous in een ruime kom. Breng de bouillon aan de kook en giet over de couscous. Dek de kom af en laat afkoelen. 
Roer de couscous los met een vork. Hak de bietjes in kleine stukjes en bewaar het sap. Schep de bietjes, het bietjessap en de bieslook door de couscous. Klop de olie los met het limoensap en peper en zout. Schep alles goed door elkaar tot je een mooie roze kleur krijgt. Laat de couscous minstens 1 u afkoelen in de koelkast en serveer met de geitenkaas.

Populaire posts