Pastinaaksoep met vijfkruidenpoeder *voor Dille en Kamille

Follow my blog with Bloglovin
Dit was de soep die ik als eerste receptje maakte voor Dille & Kamille, exact vier jaar geleden. Vandaag kwam de pittige hartverwarmende soep terug op tafel. Happy days! 

 receptuur en styling in opdracht van Dille & Kamille - fotografie: Iris Debremaeker Swonderful 

boter * olijfolie * 1 ui * 800g pastinaak * 1 groene appel * 1/4tl vijfkruidenpoeder * 1l groentenbouillon * peper * zout * hazelnoten

Schil ui en pastinaak en snijd in stukken.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukken.
Verhit de boter en olijfolie in een diepe pot en stoof de uit kort aan.
Voeg het vijfkruidenpoeder toe en laat even meestoven,
Doe er de pastinaak - en appelstukken bij en laat enkele minuten stoven.
Blus met de bouillon en breng aan de kook.
Zet het vuur zachter en laat ongeveer 30 minuten sudderen.
Pureer de soep en werk af met gehakte hazelnoten.

Groentenbouillon maak je lekker zelf. Ik bewaar restjes groenten in de koelkast tot er genoeg is voor een bouillon, zo gaat er niets verloren. Het basis recept is heel eenvoudig en doe er gerust wat andere groenten bij zoals restjes raap of kool of geroosterde groenten. Of doe er een steranijsje of venkelzaad  bij. Liefst geen zout dan hou je de pure groentensmaak.
1,5l water * 2 wortelen * 1 selderstengel * 1 ui * 1 preiwit * 1 venkel * enkele takjes tijm * 1 laurierblad * enkele takjes peterselie of rozemarijn * 1tl zwarte peperkorrels

Snijd de groenten grof en breng alle ingrediënten aan de kook.
Zet het vuur lager en laat 45 minuten sudderen.
Haal de groenten er met een schuimspaan uit en zeef de bouillon.


Populaire posts