Café Labath


Dit weekend zijn we op citytrip geweest naar Gent, een prachtig concert van Leonard Cohen gezien en heel veel nieuwe plekjes ontdekt. Binnenkort komt een uitgebreid verslag maar deze koffieplek willen we graag een eigen plaats geven. Jaren geleden heeft Iris haar eerste café latte gedronken in een koffiehuis op St Kilda beach, Melbourne. Grote ramen, hoek van een straat, gezellig terras, een kaart met top class coffees, lazy breakfast, originele chocolademelk (witte, jippie), alles in Café Labath deed terugdenken aan de coffeeshop in Australie. Behalve de surfer dudes - maar die zijn niet echt makkelijk te vinden in het centrum van Gent.Er staat veel lekkers op de menukaart van Labath, meer dan twintig soorten koffies en ice coffees. Kijk vooral ook eens naar de leveranciers op de kaart en zeg maar wow.
Wij wisten direct wat te kiezen: een uitgebreid ontbijt met Bunny koffie. Dit is koffie gemaakt op de goeie oude filterkoffie manier die de aroma's heel langszaam doet vrijkomen. Doet ons denken aan onze oma, als we daar bleven slapen werden we 's morgens altijd wakker met de geur van vers opgegoten koffie.

Slow is good, they know their coffee at Labath.

De koffies worden gemaakt door de innemende barista Valentine. Fotograaf Thomas Van de Water heeft een prachtig filmpje van haar gemaakt (zie onderaan).
Onze vrienden wonen net om de hoek en we zijn die dag wel vier keer aan Café Labath gepasseerd en telkens kwam er zo een relaxte vibe van het terras. De pauzeknop staat aan als je daar een koffietje gaat drinken. Happy moments.
Café Labath - Valentine Wanders from filet-pur on Vimeo.

Café Labath
Oude Houtlei 1
9000 Gent
0476994281
Ma-Vr 8u-19u
Zat 9u-19u
Map

Populaire posts