Numero Sette Cingoli


De Yummyblogsisters waren dit weekend aan het koken op verplaatsing. Terwijl de lentezon even mooi scheen in België zaten wij in de keuken van de prachtige B&B Numero Sette in de Marken (Italië), artisjokken aan het schoonmaken (ja, die waren er al!), cocktails aan het maken en een tafel vol met zuiderse kleuren aan het dekken.
Cingoli ligt in een prachtig heuvellandschap dat gekenmerkt is door stroken groen in alle tinten, afgewisseld met bruine vierkanten die in de zomer omgetoverd worden tot gouden zeeën van wapperende strohalmen. Iedereen heeft de mond vol van Toscanië en Umbrië maar de Marken is het stukje Italië dat zeker even mooi is en nog niet zo toeristisch.

Tussen de heuvels, op een klein uurtje van de luchthaven ligt de fantastische B&B Numero Sette van Dave en Wim, twee Belgen die met veel zorg en liefde een prachtig huis met verschillende appartmenten hebben verbouwd tot een paradijs in de heuvels.
De kamers kunnen zo in de Elle Decoration  - je komt gegarandeerd terug met een hoop decoratie inspiratie voor je eigen interieur, zet de verfborstels maar klaar. Prachtige brocante meubelen, ruwe muren afgewisseld met tinten van koffie tot speculoos en chocola en wat taupe tussen. De ontbijtkamer is echt een plek om de rest van de dag te blijven zitten: de glazen deuren staan open en kijken uit over de omringende heuvels. Iedereen zit aan de lange houten tafel, er klinkt altijd mooie muziek, de perfecte sfeer om de andere gasten te leren kennen. Langs de ruwe muur staat een pracht van een vitrinekast vol lekkers uit de streek, wijnflessen uit dichtbij gelegen wijngaarden en de zeer gegeerde potten confituur uit Dave's keuken.


We hadden geluk, het was van 's morgens al sandaaltjes weer. We ontbijten sowieso al graag en met al die lekkere pancakes, zelfgebakken brood, lokale koffiekoeken en daar nog uitstekend gezelschap van de andere aanwezige gasten was het makkelijk om daar een paar uurtjes te blijven zitten in complete dolce far niente sfeer. Vakantie, zoals vakantie hoort te zijn, quoi.

Dave heeft ons de eerste ochtend meegenomen om broodjes te gaan halen bij de bakker, zo konden we het stadje al eens zien. Helemaal zoals je droomt van een Italiaans stadje in de heuvels: steile straatjes, bakkerij op de hoek van een kerkplein, een lange toog waar een bonte mengeling al van zijn/haar cappucinno staat te drinken, La Gazetta dello sport en la Repubblica in de hand. Er stond zelfs een witte cinquecento voor de deur, echt waar. Dave vertelde ons hoe goed het is om in de buurt te winkelen, de winkels volgen nog echt de seizoenen met hun aanbod. Zelfs in de supermarkt kan je hespen en salami's kopen die door de eigenaars zelf bereid zijn. Ook de bakker gaat mee met de seizoenen, als je een favoriete brood hebt, moet je misschien een paar seizoenen wachten eer het weer in de rekken ligt,  maar daartussen heb je wel de keuze uit heel wat andere soorten. 'Pantha rei' bij de bakker, mooi.
We kunnen daar zo jaloers op zijn, zo te leven, waarom kan dit bij ons niet: je hoeft toch niet elke week van het jaar boontjes kunnen eten? Genieten van wat op het moment uit de tuin komt, dat moeten we hier toch wel weer aanleren. Italianen zijn daar veel gevoeliger voor, ze zijn dan ook vaak moeilijke toeristen als ze in het buitenland op restaurant gaan. 

De Marken heeft ontzettend veel te bieden voor foodies en Numero Sette is de perfecte basis om te streek te verkennen, Dave en Wim hebben zelfs een Vespa tour uitgestippeld- met fabulous retro Vespa's! Doe die bolletjesjurk maar in je valies en sjaaltje voor rond je haar, je waant je zo Audrey Hepburn. Nu nog die Gregory Peck vinden.
Er was deze keer niet genoeg tijd, maar volgende keer gaan we zeker de wijnboer bezoeken. Het is een kleine wijngaard in de buurt maar wat we ervan geproefd hebben is groots.

Dit was het perfecte ontspanningsweekend voor ons, prachtige omgeving, stijlvolle accomodatie, gastvrijheid van het hoogste niveau en lekker eten en drinken. Arrivederci!

Populaire posts