Amsterdam weekend

Een week geleden zaten we in het nieuwe restaurant van Amsterdam Centraal, de drie gangen aan het proeven en plannen te maken gauw terug te keren.

Zoals je in onze vorige post kon lezen waren we op bezoek in Amsterdam op uitnodiging van Jamie Oliver magazine en ook om de verjaardag van yummysis 1 te vieren.

We verbleven in de Piet Hein, een leuk hotel dicht bij de chique PC Hooftstraat, niet dat we chique wilden doen, maar was iets dichter bij de plaats van het underground diner waarop we uitgenodigd waren. Beetje stom maar we zijn vergeten een foto te nemen van het hotel. We vonden het er wel ok, kamer goed, ligging perfect en iedereen zeer vriendelijk, je hoort ons niet klagen.


Voor we naar de verrassing van de avond gingen zijn we eerst een opwarmertje gaan drinken in de College Hotel. Volgende keer verblijven we daar, prachtig ingericht. Lekkere cocktails en heerlijke kroketjes erbij.
De naam zegt het al dit is een college en een hotel, waar horeca studenten in de praktijk opleiding krijgen. Iedereen was er ook zo enorm vriendelijk en beleefd, we denken omdat er tussen al die studenten ook wel leraren lopen, maar dat zie je niet als gast!
Niet echt in het centrum, maar zeker de tram rit waard.

Het was Amsterdam fashion man die ons dit had aangeraden, altijd goeie tips die hij geeft!


Ons hotel ligt net aan het Vondelpark, een van die prachtige grote parken in Amsterdam en perfect voor een wandeling op zondagochtend. Echt rustig is het er wel niet want de volledige Amsterdamse jogging gemeenschap loopt daar rond 's morgens. Jong en oud met of zonder hond, allemaal joggen. Vermoeiend hoor om daar tussen te wandelen en zoveel activiteit te zien nog voor de middag... we zijn dan ook op ons 'gemakje' naar het Blauwe Theehuis gestapt dat midden in het park ligt. Net op tijd binnen want het begon te gieten, niets leuker dan op een zondagochtend binnen te zitten met een kopje thee of koffie en de uitgere(ge)nde wereld aan je voorbij zien trekken. ;)

Tegen de middag was de lucht weer blauw en zijn we nog een lange wandeling gaan doen langs de grachten. Je kan Amsterdam toch niet verlaten zonder de 9 straatjes te zien.
In de Leidsestraat hebben we nog een delicatessen ontdekt met enkel Britse en Amerikaanse producten, potjes en doosjes met lekkers die we nog nooit gezien hadden. Deed ons foodie hart snel kloppen. Maar we hebben onze portemonee in de handtas laten zitten en alleen notitie genomen van wat we hadden kunnen kopen... volgende keer toch een extra rugzak meenemen.

De grachten van Amsterdam blijven toch nog altijd het mooist en zondagen zijn gemaakt om langs de 9 straatjes naar de winkeltjes te kijken. Vooral als de lente in de lucht hangt zijn de kleedjes in de uitstalramen zo aanlokkelijk.
Alleen windowshopping voor ons die dag en om ons te belonen zijn we nog eventjes gaan borrelen in de Jordaan, hoort er ook bij!We hebben het weekend afgesloten met een menu in het vernieuwde stationsrestaurant. De grand café stijl is hier goed gelukt, mooie lange bar met zelfs een echte witte papagegaai die af en toe eens zijn vleugels spreidt. Het eten was ook echt lekker, visterrine, boeuf bourguignon en nog een toetje.

Een weekend gevuld met lekkers, misschien moeten we toch maar eens mee gaan lopen met die joggers...


Populaire posts